Engagerade. Gymnasieeleverna Ahmed Mohammed, Mohammed Ahmed och Nasib Yusuf var med och hjälpte till att bygga förrådet. Foto: Lotta Engelbrektson

Byggde förråd till låneutrustning

Ingen elev ska behöva avstå träning på grund av att hen inte har de rätta skorna. Nu har ett förråd för låneutrustning byggts inne i Angered sporthall.

  • Publicerad 16:24, 9 maj 2022

Förra veckan fick eleverna på språkintroduktionsprogrammet på Angeredsgymnasiet hjälpa till att bygga upp ett förråd inne i Angereds sporthall.

När GöteborgDirekt besökte byggarbetsplatsen några timmar efter start var arbetet i full gång. Eleverna Mohammed Ahmed, Nasib Yusuf och Ahmed Mohammed berättade att de redan hunnit lära sig mycket.

– Det roligaste är att skruva och sätta fast plankorna, säger Nasib Yusuf med skruvdragaren i handen.

Projektet är en del av "Arenor som förenar" som samlar byggföretaget Skanska, handbollsklubben IK Sävehof, Angeredsgymnasiet samt Partille gymnasium.

Samlat in 70 par skor

Under ett par år har Sävehof-spelarna lett handbollsträningar i sporthallen, men då och då märkt att vissa elever inte har kunnat vara med då skor och rätt kläder saknas.

I förrådet ska det finnas utrustning som eleverna på Angeredsgymnasiet kan låna.

– Avsaknaden av utrustning ska aldrig vara ett skäl att man inte kan vara med. Initiativet att samla in skorna kommer från spelarna själva och vi har fått in 70 par. Vi tänker på det lite som när man går och bowlar – då får man ju låna skor att ha på sig, säger Anette Tingets, CSR-ansvarig (corporate social responsibility) i Sävehof.

"Arenor som förenar"

Projektet "Arenor som förenar" är ett samarbete mellan näringliv och idrott – byggjätten Skanska och handbollsklubben IK Sävehof – som startade 2018.

Projektet för samman elever från Angeredsgymnasiet och Partille gymnasium då man bland annat ordnar handbollsträning och bjuder med eleverna att titta på Sävehofs matcher i Partille arena.