Sidbyte. Serneke flyttar från ryggen till bröstet. Foto: Olof Lidh, IFK Göteborg

Byggjätten ska få blåvitt att växa

Det blir byggföretaget Serneke som ska pryda framsidan av IFK Göteborgs lagtröjor de kommande åren. Byggjätten fördjupar samarbetet med IFK och blir ny huvudsponsor de kommande fem åren.

  • Publicerad 10:50, 3 jan 2019

Serneke har under de senaste åren synts på ryggen på den blåvita tröjan. Som ny huvudpartner flyttar man företagsnamnet till bröstet. Där har tidigare bara ICA och Prioritet Finans tagit plats.

– När vi först gick in som sponsor för tio år sedan sa vi att vi skulle växa med IFK. När vi nu har växt som bolag så ska vi fortsätta att engagera oss i klubben än mer, därför är det en naturlig utveckling att hänga med även som största partner, säger Ola Serneke, VD och koncernchef för Serneke i ett pressmeddelande.

Serneke har byggt både Kamratgården och Prioritet Serneke Arena där IFK Göteborg tränar och har sin fotbollsakademi. Som ny huvudparter vill man fördjupa samarbetet med fokus på folkhälsa, integration och mötesplatser över generationer.  

Läs också: IFK sponsrar nya planer i förorten

– Vi är oerhört nöjda med att Serneke väljer att visa att man tror på den vägen som klubben har stakat ut för framtiden genom att signera ett femårigt avtal som huvudpartner. säger Max Markusson, klubbdirektör i IFK Göteborg.

Läs också: Beskedet: Poya blir kvar – Mats får gå

Serneke

Bolaget grundades i Göteborg 2002 av Ola Serneke.

Byggföretaget ligger bakom flera stora projekt i Göteborg, inte minst stadens första riktiga skyskrapa, Karlatornet.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG