STÄNGT. Den populära Bygglekplatsen i Biskopsgården har drabbats av en tredje anlagd brand. Foto: Marie-Louise Bergström (arkivbild)

Bygglekplatsen drabbad av ännu en brand

Bygglekplatsen i Biskopsgården tvingas att hålla stängt. Orsaken är att verksamhetens lokaler har brunnit för tredje gången i år. ”Någon har tänt eld och alla våra maskiner är förstörda”, säger, kultur- och fritidschefen.

  • Publicerad 09:47, 24 okt 2019

Det är inte första gången som Bygglekplatsen i Långströmsparken har brunnit. Branden i måndags – som polisen rubricerar som mordbrand – var den tredje sedan i början av sommaren.

I måndagskväll var det containern med allt byggmaterial och verktyg som drabbades värst.

– Någon har tänt eld utanför containern som blev så varm att allt där inne smälte. Alla våra maskiner och verktyg är förstörda. Det tog nästan eld i huset, säger Henrik Dahlqvist, områdeschef kultur & fritid, Västra Hisingen.

Bygglekplatsen har hittat hem i Biskopsgården

Skadorna som orsakades av branden är så omfattande att Bygglekplatsen tvingas att stänga verksamheten.

– Vi har inga verktyg och kan inte förbereda vårt arbete. Dessutom har personalen fått arbeta i en byggbarack sedan i juni på grund av tidigare bränder. Vi vill inte pressa dem mer.

Pliktavalen brann i natt

Bygglekplatsen bedriver normalt sin utesäsong till höstlovet och flyttar sedan in verksamheten i Parkstugan. Men nu kan byggleken inte flytta in eftersom huset ännu inte är återställt sedan de två tidigare bränderna.

– Alla tycker det är jättetråkigt, speciellt eftersom det är så mycket barn och vuxna som uppskattar verksamheten. Det är tråkigt att vi inte kan ha öppet under höstlovet när barn och unga är lediga.

Hur ser framtiden ut för Bygglekplatsen?

– Så fort vi får tillgång till huset kommer vi att öppna som vanligt igen. Vi hoppas att vi kan flytta in i huset och komma i gång senast i början av december. Vi har också en pop up-buss som kommer att åka runt som planerat men den bygger på att vi har verktyg så vi får anpassa verksamheten efter förutsättningarna, säger Henrik Dahlqvist.

Här är Hisingens minsta bibbla

Mer om Bygglekplatsen

Invigdes i maj 2018 i Långströmsparken i Biskopsgården.

Bygglekplatsen är en öppen kreativ verksamhet med utbildad personal.

Här möts människor och skapar tillsammans.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG