Bygglekplatsen har hittat hem i Biskopsgården

Populära Bygglekplatsen får en permanent hemvist vid det lilla torpet i Långströmsparken. Det blir det en helårsverksamhet dit barn kan komma för att skapa. "Vi kommer göra massor av kreativt, allt från att hamra på kojor till att sitta och väva", säger Marie-Louise Bergström, fritidsassistent på Bygglekplatsen.

  • Publicerad 15:35, 22 maj 2018

På onsdag invigs Bygglekplatsen i Biskopsgården. Det är en kreativ verksamhet dit barn kan komma för lära sig olika slöjdhantverk och för att skapa. Verksamheten, som funnits sedan 2014 och hållit till på olika platser i Göteborg, får nu en fast plats i det lilla torpet i Långströmsparken.

I och med det blir Bygglekplatsen en helårsverksamhet där barn och utbildad personal året runt kan samlas för att låta fantasin flöda.

– Under sommaren kommer vi att vara ute med barnen och bygga kojor, ramper och annat. På vintern kommer vi att fortsätta verksamheten inomhus med andra slöjdhantverk som måleri och vävning, säger Marie-Louise Bergström, fritidsassistent på Bygglekplatsen.

Enligt Marie-Louise Bergström finns det ingen risk för att barnen ska sitta med mobiler eller liknande.

– Barnen har inte tid med det, de är ju upptagna i skapande processer och att vara kreativa.

Barnen har inte bara möjlighet att bygga saker på Bygglekplatsen. Verksamheten erbjuder även lekmaterial som fotbollar, spel och cyklar.

Vi är GBG