Nya kvarter. Hösten 2022 beräknas inflyttning kunna ske. Foto: Nordr

Byggstart för 82 lägenheter i Nya Hovås

Nu byggstartar Nordr (fd Veidekke Eiendom) 82 nya lägenheter i Nya Hovås, som utvecklas inom ramen för projektet Hovås Entré. Intresset för det nya området har varit stort.

  • Publicerad 13:34, 9 mar 2021

Vi tror att den direkta närheten till både centrala Göteborg och de närliggande naturområdena bidrar till att göra det här till ett attraktivt boende för många.

I veckan stod det klart att försäljningen av Nordrs 82 planerade lägenheter i Hovås Entré gått så pass bra att bolaget nu beslutat om byggstart.

– Försäljningen i projektet har gått oerhört bra och i dagsläget har vi endast sju lägenheter kvar till salu. Nya Hovås har på kort tid blivit en ny stadsdel som många tycker om och det stora intresset för området har verkligen visat sig i detta projekt, säger Lisa Adelsson, säljansvarig på Nordr.

Lägenheterna, som uppförs i tre separata bostadshus, har en boyta om 35-128 kvm som fördelar sig på 1-4 rum och kök.

Expansiv stadsdel

Bostadshusen är samlade kring en gemensam innergård.

– Vi tror att den direkta närheten till både centrala Göteborg och de närliggande naturområdena bidrar till att göra det här till ett attraktivt boende för många. Dessutom har Nya Hovås utvecklats till en levande stadsdel med såväl butiker, restauranger, skolor som mataffärer, så det finns verkligen allt som behövs för att få ihop vardagslivet, säger Hans Forseström, projektutvecklare på Nordr.

Inflyttning är tänkt under hösten 2022.

Vi är GBG

    Vi är GBG