Ett önskemål från Ofab, som bygger centrumkvarteret, är en blomsteraffär eller en fiskaffär i en separat byggnad mitt på det nya torget. Foto: Byrd/ Dino Soldin

Byggstart för studentlägenheter vid Opaltorget

Nu har bygget av 200 nya studentbostäder dragit igång i Tynnered. Om två år ska lägenheterna vid Opaltorget vara inflyttningsklara.

  • Publicerad 16:43, 5 okt 2020

Under torsdagen togs första spadtaget till ett efterlängtat tillskott i Göteborg. Trots att det redan finns drygt 11 000 studentlägenheter i staden, är efterfrågan stor. Totalt räknar man med att det saknas omkring 7 000 bostäder för att täcka studenternas behov.

Huset som nu byggs i Tynnered är tio våningar högt och ska rymma lägenheter i storleken ett till fyra rum. Meningen är att de ska hyras ut till en–två personer eller som minikollektiv i de större lägenheterna.

Långsiktigt avtal

Initiativtagare till projektet är Fastighetsbolaget Offentliga Hus och ett 20-årigt avtal har tecknats med Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder (SGS).

Fastighetschefen vid SGS är mer än nöjd.

– Bostäderna är centralt belägna med god service och kommunikationer. Här finns allt man kan behöva som student”, säger han.

Vi är GBG