Vårdmiss. Kvinna gick i flera år med cancer i magen utan att det upptäcktes. Det trots att hon sökte vård flera gånger. Foto: Julián Rovagnati/ Mostphotos

Cancer missades i flera år – misstogs för gaser

En kvinna sökte flera gånger vård för magbesvär på Sahlgrenska sjukhuset utan att bli tagen på allvar. Magbesvär som sedan visade sig vara cancer.

  • Publicerad 05:30, 26 aug 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

En kvinna i Göteborg sökte vård för magbesvär men enligt en anmäla till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, togs hennes besvär inte på allvar och flera år senar går hon bort till följd av en cancertumör i magen.

Under tiden som kvinnan sökte vård för sin mage beviljades hon aldrig någon undersökning i stället skickades hon till en dietist där hon fick svaret att hon hade gaser i magen och att hon borde ändra sin kost.

Skickades hem med Alvedon – hade hjärnblödning

I anmälan fram går det även att hon fått svaret att det inte var något fel på henne och att hon skulle sluta oroa sig när hon vänt sig till en reumatolog.

I oktober förra året kollapsade kvinnan och blev inlagd på Sahlgrenska. Där upptäcks magcancern efter att hon röntgas. Drygt en vecka senare avled kvinna till följd av cancern.

Skarp Ivo-kritik efter kvinnas död

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Vi har ett välfärdsnödläge"

DEBATT Satsa på primärvården och förbättra villkoren för sjukhuspersonalen är två punkter som Vänsterpartiets Eva Olofsson, Carina Örgård och Jan Alexandersson tycker bör prioriteras i regionen.torsdag 16/1 11:36

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57