Förstört. Kontoret som låg i anslutning till Claessons trätjära gick inte att rädda. Foto: Carl Martinsson

Carl fick se sitt kontor slukat av eldsvådan

Under natten mellan fredag och lördag började en industrilokal på Ringön brinna. Samtidigt som byggnaden totalförstördes förstördes en hel del matriella som imatriella värden. "Det som känns svårast är att det var så mycket hopp knutet till platsen", säger Carl Martinsson.

  • Publicerad 16:49, 29 mar 2021

"Surrealistiskt". Carl Martinsson, som driver ett eventbolag, hade precis flyttat in i lokalen som nu totalförstörts och beskriver att han hade "mycket hopp bunden till platsen". "Monitära värdet är lättare att acceptera att man förlorat" säger han. Foto: Privat

Klockan var strax innan 03 under natten mellan fredag och lördag då det började brinna på Järnmalmsgatan på Ringön. Inte förrän under söndag eftermiddag kunde räddningstjänsten börja avveckla sin räddningsinsats efter ett omfattande släckningsarbete. I lokalen förvarades bland annat brandfarlig vätska vilket bedöms ha accelererat brandförloppet.

I Industrilokalen som brann ner till grunden huserade bland annat Claessons trätjära. Även mindre verksamheter hade tagit plats i en kontorslokal i anslutning till Claessons trätjära. Bland annat tidningen Gaffas redaktion, som så sent som 1 mars hade flyttat sitt kontor till adressen.

"Svårt att ta in"

Även Carl Martinsson, som driver ett eventbolag och är manager för artisten Kapten Röd, var ny hyresgäst. Han beskriver branden som en surrealistisk upplevelse.

– Vi hade precis fått ett nytt brandsystem installerat och jag vaknade mitt i natten av ett larm i mobilen. Men det var svårt att ta in vad som höll på att hända. Det var inte förrän jag fick ett sms från fastighetsägaren som jag fattade att det brann hos oss. Vid den tidpunkten hade det inte börjat brinna i ”vår del” och vi trodde kanske att vi skulle klara oss. En och en halv timme senare var allt utplånat.

Förundersökning inledd

Branden förstörde inte bara Carl och hans kontorskollegors materiella tillgångar.

– Ringön är ett så otroligt härligt och positivt ställe. Det var så mycket hopp knutet till platsen för mig och de andra på kontoret. Det känns svårast att acceptera, säger han och fortsätter:

– Men det är också det som är motivationen för oss, vi ska komma tillbaka på något sätt. Och vi har redan fått ett enormt stöd från våra grannar, vilket bara bekräftar den positiva bilden, säger Carl Martinsson.

Polisen ska utföra en teknisk undersökning av platsen. I nuläget är händelsen rubricerad som mordbrand.

Vi är GBG