Lesbisk häxhora. Det är Carolina Falkholts senaste muralmålning som ska väcka debatt om prostitution och porrindustrin. Foto: Elaine Axelsson

Carolina tillbaka med nytt jätteverk – Lesbisk häxhora

En fyra våningar hög lesbisk häxhora finns att beskåda i Gårda. Det är Carolina Falkholts senaste muralmålning som ska väcka debatt om prostitution och porrindustrin.

  • Publicerad 10:10, 23 nov 2021

Bara för en månad sedan avtäcktes Carolina Falkholts omtalade verk – God Giving A Fuck – i närheten av operan i centrala stan.

Carolinas jättekonstverk chockar göteborgarna

Nu är ännu ett iögonfallande verk klart på en husvägg i Gårda. Den fyra våningar höga muralmålningen kallar Carolina Falkholt Lesbisk häxhora.

– Jag har alltid gillat häxor. Det har alltid funnits häxor med andra sorters begåvningar än var människor har generellt, även om vissa kallar dem psykiskt sjuka personer. Häxorna har alltid varit en marginaliserad grupp, delvis på grund av sina funktionsvariationer, säger hon till Göteborgs-Posten.

Riktar ljuset mot prostitution

Med verket hoppas konstnären samla in pengar till före detta prostituerade kvinnor och till transpersoner som rehabiliteras genom yoga.

Carolina Falkholt vill samtidigt rikta debatten mot prostitution och porrindustrin.

– Jag vill att målningen ska lyfta frågor om samhällets hantering av prostitution och porrindustrin, som på något sätt tar över hela samtalet om sexualitet. Kvinnor måste få tillbaka makten över sina kroppar som i alla tider har tillhört och i princip koloniserats av patriarkatet och människor som bestämt hur kvinnor ska vara och inte ska vara. Det får vara slut på det nu. Konsten ska vara fri.