Nytt på g. Platzer vill bygga bostäder vid Studenternas hus. Foto: Wikimedia commons

Centrala läget: Här vill de bygga 130 studentbostäder

Bara ett stenkast från Avenyn och nära universitetet. Nu vill Platzer fastigheter utveckla verksamheten vid Studenternas hus, bland annat genom att möjliggöra för 130 nya studentbostäder.

  • Publicerad 11:59, 6 nov 2017

Företaget köpte tomträtten av universitetet förra året och vill nu att kommunen prövar i detaljplan om det finns möjlighet att bygga studentbostäder, i anslutning till nuvarande byggnad.

– Vi ansöker om att de ska starta en plan där. Det är många frågor som måste redas ut och vi vill inte skissa för mycket såhär tidigt, men om vi får önska vill vi ha kring 130 studentbostäder, säger Lisa Häggdahl, projektchef på Platzer fastigheter.

I ansökan om planbesked skriver man bland annat om att öka tryggheten kring fastigheten, att satsa på hållbart resande samt utveckling av verksamheten vid Studenternas hus.

Bra, tycker Jesper Anttila, vice ordförande i Göta studentkår som har sin verksamhet i huset. En gång i veckan ordnas en studentpub i källaren, men i övrigt är aktiviteterna få i huset.

– Vårt huvudkontor ligger här men utöver det har vi inte jättemycket verksamhet. Det ger oss ju möjlighet att utveckla detta till ett studentcentrum som det var tidigare, säger han.

Mårten Tiselius, fastighetschef på Göteborgs universitet, tror också att ett mer levande studentcentrum kan behövas i Göteborg.

– Det är lite splittrat i dag.Vi vill ju gärna att det är livaktigt i fastigheten, att den inte står och förfaller, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Succén fortsätter: Ny musiksommar på Kronhuset

Nyheter Mats Westling får sällskap dubbelt upp Förra årets satsning på musik vid Kronhusbodarna gav mersmak. Nu dubblas arrangemang med Mats Westling som både musiker och bokare.måndag 18/6 17:25

Här hittar du bokbussarna i sommar

Nyheter I sommar kommer du kunna låna böcker och ligga på stranden samtidigt. Här är baden för dig som är bokmal och soldyrkare.måndag 18/6 15:57

Redaktionsjycken Sam: Så går det i matchen

Nyheter Varning för sötchock när Sam tippar VM-fajten Klockan 14.00 stannar Göteborg när som Sverige kliver in i VM-turneringen. Men hur går det? Vi lät redaktionens matgladaste fotbollsfantast sia.måndag 18/6 11:27

Trenden: Unga väljer pantbanken före sms-lån

Nyheter I en tid av snabba pengar med blanco- och sms-lån ser nu pantbanken en mottrend. – Den gamla stämpeln är borta. När allt fler förstår konceptet är det många som föredrar pantbanken.söndag 17/6 6:30

Statsvetaren: "V får extra schvung av S"

Nyheter Statsvetaren om Vänsterpartiet Socialdemokraterna hjälper Vänsterpartiet framåt i höstens val. Det spår statsvetaren Folke Johansson. Han tror att misstron mot S ger V fler nya röster än deras hjärtefrågor gör.lördag 16/6 10:30

Grabbigt när Daniel Bernmar väljer musiken

Nyheter Kan skivsamlingen avslöja hur vi röstar? Kanske, kanske inte. Inför valet kommer Göteborg Direkt att samla de lokala partitopparnas favoritmusik i en playlist. Här är låtarna som får Vänsterpartisten...lördag 16/6 6:40

Vi är GBG