NYBAKADE. De flesta nya poliserna i City ska jobba i ingripandeverksamheten. Foto: Mostphotos

City prioriteras när Göteborg får nya poliser

Lokalpolisområde City får ett välbehövligt tillskott med 22 nya poliser inom kort. De allra flesta kommer att vara synliga polisen på gatorna i centrum.

  • Publicerad 14:53, 5 okt 2018

Centrala Göteborg har under en längre tid brottats med bland annat personrån och droghandel.

Läs också: Tre personrån om dagen i Göteborg

Innan årsskiftet ska 47 nya poliser börja jobba i Storgöteborg. När tidigare utexaminerade poliser placerats i Göteborg har City fått färre nyanställda än andra lokalpolisområden. Men när nästa kull nu går ut från polishögskolan om en dryg månad är det Citys tur att prioriteras.

– Den här gången är det vi som fått mer än de andra. Vi får 22 nya, först 19 nu i november och sedan 3 till i maj. Vi har behövt poliser väldigt länge och väntat på att de stora kullarna ska börja komma ut. Det är extremt välbehövligt, säger Boel Dahleman, gruppchef i lokalpolisområde City.

Var i verksamheten kommer poliserna sättas in?

– En stor del kommer synas ute i ingripandeverksamheten, de kommer synas på gatorna. Men några ska även jobba med utredning. Vi hoppas att det ska märkas skillnad, säger Boel.

LADDA NER VÅR APP: IphoneAndroid

Tillsättningen innebär dock inte att de blir fulltaliga.

– Vi har vakanser fortfarande. Vi har inte fyllt luckorna. Men det var längesedan vi fick så här många, säger Boel Dahleman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG