NYBAKADE. De flesta nya poliserna i City ska jobba i ingripandeverksamheten. Foto: Mostphotos

City prioriteras när Göteborg får nya poliser

Lokalpolisområde City får ett välbehövligt tillskott med 22 nya poliser inom kort. De allra flesta kommer att vara synliga polisen på gatorna i centrum.

  • Publicerad 14:53, 5 okt 2018

Centrala Göteborg har under en längre tid brottats med bland annat personrån och droghandel.

Läs också: Tre personrån om dagen i Göteborg

Innan årsskiftet ska 47 nya poliser börja jobba i Storgöteborg. När tidigare utexaminerade poliser placerats i Göteborg har City fått färre nyanställda än andra lokalpolisområden. Men när nästa kull nu går ut från polishögskolan om en dryg månad är det Citys tur att prioriteras.

– Den här gången är det vi som fått mer än de andra. Vi får 22 nya, först 19 nu i november och sedan 3 till i maj. Vi har behövt poliser väldigt länge och väntat på att de stora kullarna ska börja komma ut. Det är extremt välbehövligt, säger Boel Dahleman, gruppchef i lokalpolisområde City.

Var i verksamheten kommer poliserna sättas in?

– En stor del kommer synas ute i ingripandeverksamheten, de kommer synas på gatorna. Men några ska även jobba med utredning. Vi hoppas att det ska märkas skillnad, säger Boel.

LADDA NER VÅR APP: IphoneAndroid

Tillsättningen innebär dock inte att de blir fulltaliga.

– Vi har vakanser fortfarande. Vi har inte fyllt luckorna. Men det var längesedan vi fick så här många, säger Boel Dahleman.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG