INSTÄLLD. I väntan på båtlinjen kan man komma till Hönö Klåva med buss, bil eller cykel. Foto: Styrsöbolaget

Corona ställer in sommarturerna till skärgården

Skärgårdstrafiken mellan Stenpiren, Eriksberg och Hönö har blivit en succé de senaste åren. Men i år får sommarturerna en paus på grund av corona.

  • Publicerad 15:51, 8 maj 2020

Utöver att köra skärgårdstrafik för Västtrafik startade Styrsöbolaget för två år sedan en kommersiell linje mellan Stenpiren, Eriksberg och Hönö Klåva. Skärgårdsturerna fick drygt 50 000 resenärer både 2018 och 2019.

Hit går nya båtlinjen från Stenpiren

– Det är ett långsiktigt initiativ, så nu känns det jättetråkigt att vi måste ställa in, säger Bertil Pevantus, vd på Styrsöbolaget.

Styrsöbolaget har väntat i det längsta med beslutet och hoppats på att smittan skulle ebba ut och restriktionerna skulle släppa.

– Det var ett jättesvårt beslut att fatta. Men nu finns inget som talar för att begränsningarna ska släppa under sommaren. Nu är det som det är och vi skulle aldrig köra på ett oseriöst sätt. Det är allas gemensamma intresse att begränsa smittan, säger Bertil Pevantus.

Det har inte att göra med att ni väntade er ett minskat resande?

– Nej, tvärt om. Vi såg ett ökat intresse för att semestra hemma så vi hade hoppats på den bästa sommaren någonsin. Men nu ser restriktionerna ut att bli kvar ett tag.

Styrsöbolaget planerar att återkomma med turerna under sommaren 2021. Det är ännu inte klart hur skärgårdsturerna inom kollektivtrafiken kommer att påverkas i sommar av coronarestriktionerna.