HÅKAN. Än så länge planerar arrangören att genomföra konserterna. Foto: Paul Wallén

Corona stoppar inte Håkan – än så länge

Under torsdagen har flera media gått ut med uppgifter om att sommarens Håkan-konserter på Ullevi skjuts upp. Detta stämmer inte. Än så länge är konserterna tänkta att genomföras som planerat.

  • Publicerad 13:57, 12 mar 2020

I sommar fyller Håkan Hellström Ullevi fyra gånger om, två gånger i juni och två gånger i augusti. Under torsdagen har flera media gått ut med uppgifter om att konserterna kommer att skjutas upp. Detta tillbakavisas av arrangören.

Håkan historisk – fyra utsålda Ullevikonserter på en sommar

Vi planerar för att konserterna ska genomföras som tänkt. Just nu kan varken vi eller experterna avgöra hur länge Coronautbrottet kommer att pågå, men vi hoppas så klart att det inte ska påverka sommarens konserter. Vi följer utvecklingen hela tiden, och står bakom de beslut som regeringen tar. Safety first, skriver FKP Scorpio på Facebook.

De skriver också att andra konserter som ligger närmare i tid kommer att flyttas till följd av regeringens mötesbegränsning.

Allmänna sammankomster i Sverige stoppas

Den som inte har möjlighet att gå på det nya datumet kan få pengarna tillbaka. Om konserter ställs in får alla pengarna tillbaka. FKP Scorpio skriver vidare att ambitionen är att genomföra alla konserter med färre än 500 deltagare enligt plan.

För konserter som ligger månader framåt i tid, exempelvis Håkan Hellströms konserter, avvaktar dem beslut. Men planen i dagsläget är att konserterna ska genomföras.

Håkan Hellströms låtar blir musikal

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Coronan knäckte Nefertiti – tvingas i konkurs

Klassiska jazzklubben har dragit publik sedan 1978. I mer än 40 år har jazzklubben Neferititi lockat sin publik med artister långt utanför landets gränser. Men nu har den tvingats i konkurs. "Coronan knäckte klubben", säger verksamhetschef Tomas...måndag 6/4 10:38

DEBATT

Pest eller kolera – eller corona

Tradition Tittar man i Göteborgs uråldriga journal kan man se att historiskt sett är corona långt från den enda pandemi som drabbat staden. Digerdöden, pest, smittkoppor och kolera står att läsa.lördag 4/4 16:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57