Foto: Mostphotos

Cybergymnasiet i Göteborg lägger ner

Cybergymnasiet vid Järntorget stänger till hösten. Hyreskontraktet är uppsagt av ledningen har inte lyckats hitta någon ny lokal.

  • Publicerad 10:22, 9 jan 2020

Beskedet lämnades till de 300 eleverna på torsdagsförmiddagen, något GP var först med att rapportera om.

Bakgrunden är att Cybergymnasiets hyreskontrakt blev uppsagt i september på grund av att fastighetsvärden ska göra en större ombyggnation av lokalen. Sedan dess har man inte lyckats hitta några nya lokaler.

– Vi har haft två planer: hoppas på det bästa och räkna med det värsta. I december förstod vi att tiden höll på att rinna ut. Men vi ville inte förstöra julen, så vi väntade med att ge beskedet till till elever och personal till nu, säger skolans VD Marlene Terkowsky.

Hur togs det emot?

– Personalen fick veta igår. Först är det givetvis en chock. Sedan är den här personalen fantastisk, jag älskar dem. De spottade upp sig efter den första chocken och säger nu till eleverna att det ska bli den bästa terminen ever. Det är helt fantastiskt!

Alla elever kommer gå klart vårterminen som planerat och treorna får ta studenten. Men för dem cirka 200 som går i årskurs ett och två är framtiden mer oviss. Marlene Terkowsky berättar att de har kommunikation med Göteborgs stad och Academedia som driver skolor i Göteborg.

Alla 40 i personalstyrkan sägs upp.

– Tyvärr är det så. Det finns ingen verksamhet att driva. Det är bittert, säger Marlene Terkowsky.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Vi har ett välfärdsnödläge"

DEBATT Satsa på primärvården och förbättra villkoren för sjukhuspersonalen är två punkter som Vänsterpartiets Eva Olofsson, Carina Örgård och Jan Alexandersson tycker bör prioriteras i regionen.torsdag 16/1 11:36

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57