Kolla in det nya sättet att ta sig runt i stan. Foto: Sanna Ansbjer

Cykelbud sadlarom till cykeltaxi

Under tre veckor i sommar kommer du kunna ta dig runt i stan på ett både alternativt och miljövänligt sätt. För nu testar cykelbudsföretaget Pling att erbjuda cykeltaxi i centrala Göteborg.

  • Publicerad 08:00, 22 jul 2017

– Vanligtvis kör vi matvaror från grossister till restauranger eller dokument åt advokatfirmor men i sommar kommer vi även köra personer, säger Stina Johansson på Pling Transport.

Ett lyckat koncept

Det är första sommaren som Pling kör cykeltaxi men idén har testats tidigare. I samband med cykelmässan var deras taxi ett mycket uppskattat koncept.

– Folk tyckte det var en väldigt kul grej och vi kände att det funkade så pass bra att vi vill testade det igen i sommar, säger Stina Johansson.

Bästa taxin i byggkaoset

Cykeltaxin utgörs av en sexhjulig cykel utrustad med ett extra stort lastutrymme med plats för två passagerare. Maxvikten som cykeln och föraren klarar av ligger på omkring 200 kilo.

– Det är ett annorlunda sätt att se staden och med alla byggnationer som sker i stan så är cykelbanorna det bästa alternativet för att ta sig fram, avslutar Stina Johansson.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

DEBATT: "Vi vill att alla skall känna trygghet på sjön"

Kräver lagstiftning om båtkörkort för snabba båtar och vattenskotrar Vi båtorganisationer med drygt 300 000 medlemmar i Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet vill se obligatoriskt båtkörkort för alla som framför båtar inklusive...torsdag 16/7 15:08

KRÖNIKOR

Tjulander: Göteborg Direkt går på sommarlov

Krönika När vi skålade in det nya året hade väl ingen kunnat ana vilken vår och sommar vi stod inför. Året som skulle bli det bästa... fredag 10/7 14:08

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11