Kolla in det nya sättet att ta sig runt i stan. Foto: Sanna Ansbjer

Cykelbud sadlarom till cykeltaxi

Under tre veckor i sommar kommer du kunna ta dig runt i stan på ett både alternativt och miljövänligt sätt. För nu testar cykelbudsföretaget Pling att erbjuda cykeltaxi i centrala Göteborg.

  • Publicerad 08:00, 22 jul 2017

– Vanligtvis kör vi matvaror från grossister till restauranger eller dokument åt advokatfirmor men i sommar kommer vi även köra personer, säger Stina Johansson på Pling Transport.

Ett lyckat koncept

Det är första sommaren som Pling kör cykeltaxi men idén har testats tidigare. I samband med cykelmässan var deras taxi ett mycket uppskattat koncept.

– Folk tyckte det var en väldigt kul grej och vi kände att det funkade så pass bra att vi vill testade det igen i sommar, säger Stina Johansson.

Bästa taxin i byggkaoset

Cykeltaxin utgörs av en sexhjulig cykel utrustad med ett extra stort lastutrymme med plats för två passagerare. Maxvikten som cykeln och föraren klarar av ligger på omkring 200 kilo.

– Det är ett annorlunda sätt att se staden och med alla byggnationer som sker i stan så är cykelbanorna det bästa alternativet för att ta sig fram, avslutar Stina Johansson.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

"Ombildningar borde vara en icke-fråga"

Debatt Att Göteborgs politiker gör ombildningar av hyresrätter till en valfråga vittnar om bristande förmåga att ta itu med de större frågorna, skriver Mikael Larsson och Simon Vajedi, för Medborgerlig...onsdag 3/8 8:47