Cykelfaran. Björn Winterfjord fick tvärnita när cykelbanan slutade i tomma intet.

Cyklistfällan: Vägen slutade i en grop

Björn var nära att kracha med hojen när cykelbanan plötsligt tog slut. "Jag upptäckte att det inte fanns någon fortsättning på cykelbanan på andra sidan, utan den slutade i tomma intet."

  • Publicerad 10:50, 29 maj 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Björn Winterfjord fick sig en rejäl överraskning när han vid Selma Lagerlöfs torg skulle korsa vägen på cykelöverfarten och fick tvärnita då vägen plötsligt slutade i en grusgrop.

– Jag fick hoppa av cykeln precis före gropen, och ledde cykeln ner i och genom gropen, säger Björn Winterfjord.

Vägen slutade i en grop

Det har under en längre tid pågått vägarbeten i samband med nya Selma Stad, men enligt Björn har cyklister hänvisats att cykla andra vägar så länge arbetet med korsningen pågått.

Läs även: Så blir Selma stad – hus för hus

– Jag cyklar i området varje dag, men det var första gången som jag cyklade över just denna passagen. Gissningsvis har de tänkt fixa till denna grop inom de närmaste dagarna men det är dåligt att öppna cykelpassagen för trafik innan den är helt färdigställd, säger Björn.

Läs även: Här byggs Göteborgs största p-hus – för cyklar

Inga varningsskyltar

När Björn kom cyklandes fanns inga skyltar på platsen som varnade för vägens abrupta slut och i efterhand konstaterar han att det hela kunde slutat mycket värre.

– Från andra sidan gatan såg det ut som en helt vanlig cykelpassage. Cyklister kan hamna i valet att antingen behöva tvärnita mitt i körbanan, med risk för att bli påkörd av en bil, eller att fortsätta ner i gropen och riskera allvarliga skador både på sig själv och cykeln, säger Björn.

På trafikkontoret i Göteborg är man medveten om problemet med gropen.

– Anledningen till att det är en grop är att exploatören hade sitt byggstaket där så vi kunde helt enkelt inte färdigställa gång- och cykelbanan fram till övergångsstället, säger Lucas Wallgren, projektledare på trafikkontoret. Men jag vet faktiskt inte varför vi inte satte upp några varningsskyltar.

Enligt Lucas Wallgren kommer cykelvägen fram till övergångsstället att färdigställas under de närmsta dagarna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG