Då byter Västtrafik till vintertabell

På söndag 12 december börjar Västtrafiks vintertidtabell att gälla. Samtidigt genomförs ett antal förändringar i kollektivtrafiken.

  • Publicerad 14:49, 9 dec 2021

Utgångspunkten är alltid att använda de resurser vi har på ett ansvarsfullt sätt.

För en del linjer innehåller den nya tidtabellen något färre turer än tidigare. Men för att det ska drabba så få resenärer som möjligt handlar det främst om att glesa ut trafik där resandet är lågt eller där det kör annan trafik parallellt, menar Västtrafik.

– Vi ser över trafiken varje år och utgångspunkten är alltid att använda de resurser vi har på ett ansvarsfullt sätt, säger Camilla Holtet, utvecklingschef, Västtrafik i ett uttalande. 

Baserat på 2019

Enligt Västtrafik är årets förändringar baserade på hur resandet såg ut 2019, eftersom 2020 präglades av ett minskat resande på grund av pandemin. 

I samband med tidtabellsskiftet börjar även nya bussar köra på linje 100, pendellinjen mellan Göteborg och Borås.

– Vi uppmanar våra resenärer att söka sin resa i förväg i Västtrafik To Go eller på Västtrafiks hemsida för att ta reda på hur just sin linje påverkas vid tidtabellsskiftet, säger Camilla Holtet.

Krönikor

Därför dansar Knut ut julen

Krönika Tradition. Tjugondag Knut – 13 januari Enligt visan varar julen “än till påska”. Men så länge vill nog ingen ha kvar julpyntet. Historiskt har det i Sverige funnits två datum som sätter punkt för högtiden.torsdag 13/1 10:20

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21