Götaplatsen. Efter Frölundas SM-guld 2016 samlades tusentals göteborgare på Götaplatsen för att fira. Foto: Frida Winter/TT

Då firas guldhjältarna på Götaplatsen

Frölunda Indians är Svenska mästare i ishockey för femte gången. I dag hyllas laget på Götaplatsen.

  • Publicerad 08:59, 3 maj 2019

Det var inget snack om saken i den sjätte finalmatchen mot Djurgården i Globen. Slutresultatet 6–2 till Frölunda gav laget sin fjärde seger i finalserien – och där med SM-guld.

På småtimmarna var laget hemma i Göteborg där de firade guldet med fansen på Valand. Men i dag får fler chansen att fira.

Precis som vid tidigare SM-guld ska spelarna och ledarna hyllas på Götaplatsen. Firandet drar igång i dag, fredag, klockan 17. Spelarna åker då kortege i öppen buss från Scandinavium till Götaplatsen –  via Skånegatan, Engelbrektsgatan, Södra Vägen, Vasagatan, Engelbrektsgatan, Berzeliigatan via Södra Vägen.

Busstrafiken på Avenyn och vidare förbi Götaplatsen påverkas tillfälligt mellan klockan 16:30 och 20:30 medan spårvagnstrafiken går som vanligt.

På frågan om hur laget ska fira svarade tränaren Roger Rönnberg "Hårt" i en intervju på Frölundas hemsida direkt efter matchen. Han fick också en fråga om Frölundas framtid.

– Vi jagar nästa titel. Vi är inte färdiga! Vi har massor med saker som vi kan göra bättre och vi vill fortfarande utveckla vårt spel. Dessutom så har vi många killar som kommer ifrån vår akademi som vi ska fostra in. Vi har massor att göra!

Utöver guldhjältarna i seniorlaget ska också Frölundas U16 och J17-lag hyllas på Götaplatsen för sina SM-guld.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

"Ombildningar borde vara en icke-fråga"

Debatt Att Göteborgs politiker gör ombildningar av hyresrätter till en valfråga vittnar om bristande förmåga att ta itu med de större frågorna, skriver Mikael Larsson och Simon Vajedi, för Medborgerlig...onsdag 3/8 8:47