Då gör Göteborgs seniorer upp i Rullatorloppet

Det är dags för Rullatorloppet att återigen inta Trädgårdsföreningen. Tisdag 4 oktober fylls parken med seniorer från hela Göteborg med sikte på att målsnöret efter det 600 meter långa loppet.

  • Publicerad 13:12, 22 sep 2022

Succékonceptet är en del i Åldersvänliga Göteborg och ska inspirera seniorer till rörelse och samtidigt ta bort stigmatiseringen kring gånghjälpmedel. Personer med käpp, stavar, rullator eller rullstol får delta.

Men Rullatorloppet är inte bara en fest för stadens äldre. Barn på flera förskolor är också inbjudna att delta som hejarklack. Elever från Burgårdens gymnasieskola kommer dessutom dyka upp som funktionärer.

– Vi vill skapa en stor generationsfest och har en väldigt fin samverkan med alla involverade. Förutom loppet blir det ett fartfyllt scenprogram och underhållning för alla åldrar, säger projektledare Mimmi Bergman, äldrekonsulent, Sockenvägens vård- och omsorgsboende.

Fantastiska möten

I sin yrkesroll har Mimmi Bergman tillsammans med projektledarkollegan Annelie Övermark, som är äldrekonsulent på Fridkullas Vård och omsorgsboenden, länge varit engagerade i att skapa generationsmöten. 

– Vi arbetar mycket med förskolor och vårdboenden och hittar på aktiviteter tillsammans. Det är fantastiska möten, säger hon. 

När Rullatorloppet hade premiär 2019, tog sig omkring 220 seniorer i mål i Trädgårdsföreningen. De senaste två åren har loppet arrangerats lokalt på äldreboendena på grund av pandemin.  

– Vi har fått ta en paus men nu har vi något extra roligt att se fram emot igen. Vi behöver verkligen de här sociala sammanhangen, säger Mimmi Bergman.

Unga och gamla. Seniorer på Sockenvägens vård- och omsorgsboende tillsammans med barn från Sockenvägens förskola skapar vimplar inför Rullatorloppet. Foto: Mimmi Bergman

Mimmi Bergman, projektledare för Rullatorloppet och äldrekonsulent på Sockenvägens vård- och omsorgsboende. Foto: Mimmi Bergman

Annelie Övermark, projektledare för Rullatorloppet och äldrekonsulent på Fridkullas Vård och omsorgsboenden, Foto: Mimmi Bergman

Rullatorloppet

När? Tisdagen, 4 oktober 2022

Var? Trädgårdsföreningen

Vem? Seniorer med rullator, rullstol och gåstavar är välkomna att delta. De som behöver mänskligt stöd på vägen ska få det genom volontärer och personal. Även anhöriga är välkomna att delta som stöd.  

Anmälan är öppen den 1-30 september Anmäl via hemsidan www.goteborg.se/rullatorloppet eller på telefonnummer 031- 368 00 97, måndag – fredag kl 10-14:30 Gratis att delta.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00