Då kan du flyga till Island från Göteborg

Till sommaren kan göteborgare flyga direkt till Reykjavik. Det är ett isländskt lågprisflygbolag som lägger till tre nya städer på sin flygkarta däribland Göteborg.

  • Publicerad 12:47, 13 okt 2021

Det handlar om det isländska lågprisflygbolaget, Play som har lagt till tre nya destinationer till sitt sommarschema för 2022. Det innebär att flyget avgår två gånger i veckan till Göteborg och de norska destinationerna Stavanger och Trondheim. 

– Att lägga till dessa tre destinationer innebär att vi kan börja utforska våra skandinaviska grannars utbud, samtidigt som vi uppmuntrar er att utforska Island i en tid då landet bokstavligen förändras inför våra ögon, med nya lavafält, säger vd Birgir Jónsson i ett pressmeddelande.

Fler flyger igen

Suget efter att lämna och besöka Sverige har återuppstått efter en lång tid av restriktioner världen över. Och att resandet har tagit fart igen visar Swedavias trafikstatistik.

I september passerade nästan 250 000 passagerare Landvetter flygplats. Det är en ökning med 160 procent jämfört med samma period förra året.

Hittills i år har Landvetter flygplats totalt haft drygt 1 122 000 passagerare, vilket inte når upp till fjolårets siffror, mellan januari till september, utan är en minskning på 17 procent.

Visste du att..

...Reykjavík (isländska:Reykjavík) är Islands huvudstadoch största stad. Namnet betyder Rökvik eller snarare Rökavik, det vill säga "rökarnas vik". Detta namn fick viken och trakten efter anblicken avheta källornasångpelare som än idag ligger inom staden.

Reykjavík är världens nordligaste och Europas västligast belägna huvudstad i ett självständigt land.

Lågprisflygbolaget Play är baserat på Reykjavik Keflavík International Airport och startade sin verksamhet i juni 2021

Källa: Wikipedia

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

"Ombildningar borde vara en icke-fråga"

Debatt Att Göteborgs politiker gör ombildningar av hyresrätter till en valfråga vittnar om bristande förmåga att ta itu med de större frågorna, skriver Mikael Larsson och Simon Vajedi, för Medborgerlig...onsdag 3/8 8:47