Foto: Mostphotos

Då kan DU göra antikroppstest i Västra Götaland

I slutet av september kommer allmänheten får möjlighet att göra antikroppstest i Västra Götaland. Det meddelade VGR i ett pressmeddelande under torsdagen.

  • Publicerad 12:05, 10 sep 2020

Antikroppstestningen av kommunal vård och omsorgspersonal är sedan en tid igång i Västra Götaland. Men nu blir det även tillgängligt för den breda allmänheten att göra test med start vecka 40.

– Provtagningen av kommunal hälso- och sjukvårdspersonal och brukare har börjat och kommer att utökas successivt de närmaste veckorna. Sedan öppnar vi för allmänheten, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Ann Söderström.

Skönhetssalonger säljer test för covid-19

Antikroppstest bokas via en särskild webbplats med information om vilka vårdcentraler respektive sjukhus som erbjuder provtagning. Bokning kommer alltså inte göras genom att ringa till sin vårdcentral eller 1177. Mer information kommer närmare inpå starten.

Smittspridning

Den 9 september hade totalt 19 091 personer testats positivt för covid-19 i Västra Götaland. Under vecka 36 rapporterades 295 nya fall vilket är något mer än föregående vecka men samtidigt avsevärt färre än i början av sommaren.

– Vi måste fortsätta att hindra smittspridningen. Har man luftvägssymtom eller andra symtom på covid-19 ska man stanna hemma och kontakta sin vårdcentral för provtagning. Det är inte minst viktigt nu när vi återvänder till arbetsplatser och skolor efter sommaren, för att undvika att smitta människorna vi har omkring oss, säger Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare, Smittskydd Västra Götaland.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Så gör du om du swishat fel

Konsument Gäller ångerrätt på nätauktion och hur gör jag om jag skickat pengar till fel person? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. torsdag 3/9 16:37

DEBATT

"Rädda verksamheterna i Kommersen"

Debatt: Miljöpartiet Nu hotas Cykelköket och Solidariskt Kylskåp i Kommersen vid Masthuggskajen. De måste räddas skriver en rad miljöpartistiska politiker. tisdag 22/9 11:56

KRÖNIKOR

Tjulander: Gör som gymnasieskolan – håll till höger

Krönika. Göteborg Direkt har kartlagt hur gymnasieskolorna hanterar pandemin under skolstarten. Något som vi borde ta efter i samhället i stort menar artikelförfattaren. måndag 14/9 16:45

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11