Explosionen. Många av hyresgästerna kan troligen flytta hem i november. Men beskedet till Lasse Hulthén dröjer. Foto: Privat

Då kan vissa hyresgäster i Annedal flytta hem

Efter explosionen i Annedal bor de drabbade hyresgästerna tillfälligt på annat håll. Nu är det klart att drygt hälften av dem kan flytta hem i november. Men Lasse Hultén är inte än av dem.

  • Publicerad 14:30, 14 okt 2021

Det var vid fem-tiden på tisdagsmorgonen, 28 september som den kraftiga explosionen inträffade vid ett flerfamiljshus på Övre Husargatan i Annedal.

Sedan dess har många av hyresgästerna inte haft tillgång till sina lägenheter utan bott tillfälligt på hotell, hos vänner eller i lånelägenheter.

Nu är det klart att drygt hälften av de boende i de explosionsdrabbade trappuppgångarna kan återvända till sina lägenheter, rapporterar P4 Göteborg.

Det handlar om totalt 80 lägenheter där de boende har fått besked – från försäkringsbolaget och hyresvärden Ernst Rosén – att det troligtvis går att flytta tillbaka i november.

– Efter en undersökning av fastigheten har vårt försäkringsbolag gjort bedömningen att alla hyresgäster som bor i fyra av uppgångarna ska kunna flytta tillbaka i november, Jessica Bengtsson, marknads- & kommunikationschef, Ernst Rosén till P4.

Oklart för många

Samtidigt är det många hyresgäster som fortfarande inte har fått besked om när de kan flytta hem.

– En uppgång är avspärrad och i två uppgångar pågår det skadebesiktning. Vi har därför inte information om när övriga kan återvända.

Lasse vaknade av jättesmällen

Lasse Hultén är en av de drabbade hyresgästerna som inte har fått något besked.

– Jag bor i en av trappuppgångarna där vi inte kan flytta in än. Det vi har fått besked om är att om vi behöver tvätta kan vi göra det i en annan fastighet, säger han till GöteborgDirekt.

Så länge bor Lasse Hultén hos en vän. Men just nu är han på ett träningsläger i Sloveniens huvudstad, Ljubljana.

– Nu bor jag på ett fint hotell här nere. Och jag har fått höra att min sköldpadda som blev kvar i min lägenhet har blivit matad av fastighetsskötaren. Det känns skönt.

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39