I samband med tidtabellsskifte för alla spårvagnslinjer återgår linje 1 och 9 att köra via Stenpiren. Foto: Eddie Löthman

Då kör spårvagnarna via Stenpiren igen

Sedan början av sommaren har all spårvagnstrafik stoppats via Stenpiren. Men nu är projektet Västlänken klara med sina arbeten för den här gången vilket innebär att trafiken kan släppas på igen.

  • Publicerad 15:01, 26 sep 2018

På måndag, den 1 oktober, får spårvagnslinjerna 1 och 9 återigen trafikera förbi Stenpiren. Den 18 juni stoppades all spårvagnstrafik via Stenpiren på grund av förberedande arbeten kopplade till Västlänken.

– Det känns bra att vi kan återgå till ordinarie trafik igen, säger Alice Roman, på Västtrafiks presstjänst.

Har ni fått många synpunkter från resenärer på att Stenpiren varit avstängd?

– Nej, vi har inte fått så mycket kundsynpunkter. Innan trafiken stoppades gick vi ut tidigt med mycket information, säger Alice Roman.

I samband med att linjerna 1 och 9 nu ska köra ordinarie färdväg igen passar Västtrafik också på med en ny tidtabell för alla spårvagnslinjer. Förutom återgången till Stenpiren påverkas framförallt linje 3 av förändringen.

– Vi kommer att köra tätare turer med linje 3 mellan klockan 15 och 17:30 på vardagar med åtta turer per timme i stället för sju. Framförallt mellan Majorna och Redbergsplatsen är det många som reser de här tiderna, säger Alice Roman.

Fakta

HÄR hittar du den nya tidtabellen för spårvagnarna.

Vi är GBG