Då krävs vaccinpass på Liseberg

Nu är det jul på Liseberg igen. När Nöjesparken öppnar är redan 20 000 julbord bokade och 155 00 biljetter sålda men vaccinpass krävs bara vid konserter inomhus.

  • Publicerad 14:14, 19 nov 2021

Vaccinationsbeviset gäller inte besökare som bara ska åka attraktioner.

Andreas Andersen, vd Liseberg. Foto: Gabriel Tjulander

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Efter ett år utan jul på Liseberg står nöjesparken nu redo med fem miljoner juleljus, tre ton konstsnö och den 116 meter höga julgranen lyser som vanligt.

Det verkar locka besökarna som redan bokat 20 000 julbord och 155 000 parkbiljetter och fler biljetter finns tillgängliga.

Samtidigt meddelar nöjesparken att vaccinationsbevis inte kommer att krävas för att besöka nöjesparken eller julborden utan endast gälla vid evenemang på någon av Lisebergs scener inomhus.

– Vaccinationsbeviset gäller inte besökare som bara ska åka attraktioner, endast för konserter eller evenemang, säger Andreas Andersen, vd till Göteborgs-Posten.

Got Events vd positiv till vaccinbevis

Räddningsmission tänder granen

För att markera starten på julen i nöjesparken och i Göteborg tänds den stora julgranen av Räddningsmissionen. Organisationen arbetar för att motverka utsatthet och utanförskap och tänder i år den stora granen för att belysa frågan.

– I den mörkaste av dagar behöver vi ljuset som allra mest, därför är vi tacksamma att få vara med och tända Lisebergs julgran. För oss är ljuset en hoppets symbol om att det aldrig är kört, vare sig för någon enskild människa eller för världen i stort. Det hoppet tror vi på och arbetar för, säger Emil Mattsson, direktor Räddningsmissionen i ett uttalande.

I samband med grantändningen startas en insamling till förmån för Räddningsmissionen i Lisebergs sociala medier.

DAGENS LUCKA 🎅🏼

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21