Öppnar. Snart är allmänheten åter välkommen till de kommunala badhusen. Foto: Sacharias Källdén

Då öppnar ditt badhus igen

Stadens simhallar har varit stängda för allmänheten sedan förra hösten. Nu öppnar de äntligen upp för alla sim- och badsugna.

  • Publicerad 05:30, 12 aug 2021

I fjol när pandemins andra våg hastigt svepte över oss i oktober stängde många av kommunens lokaler för idrott.

Först i juni i år öppnade stadens gym och motionsanläggningar för besökare igen. De kommunala sim-, is och idrottshallarna öppnade däremot endast för organiserad träningsverksamhet.

Simhallarna öppnar – men inte för alla

Allmänheten var inte välkommen då. Men måndag, 23 augusti blir det ändring på det när de flesta kommunala simhallar äntligen återgår till ordinarie öppettider.

– Som det ser ut i dagsläget kommer det vara som vanligt när vi öppnar upp. Vi återgår till normalläge där vi har öppet för både allmänheten och föreningar, säger Emir Slavotic, avdelningschef för stadens anläggningar på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Det innebär att simhallarna inledningsvis inte kommer införa några särskilda riktlinjer för besökare.

– Det kommer inte vara några begränsningar kopplade till covid men vi kommer att titta på hur pandemin utvecklar sig under hösten. Det viktiga är att följa utvecklingen och snabbt kunna anpassa verksamheten, säger Emir Slavotic.

Då öppnar ditt badhus:

Simhallar

Valhallabadet: 23 augusti

Hammarbadet: 23 augusti

Angered Arena: 23 augusti

Frölundabadet: 23 augusti

Kärra simhall: 23 augusti

Lundbybadets inomhusbassänger: 1 september

Askims simhall: 1 september

Utomhusbaden

Lundbybadets utomhusbad och Lilla Amundöns bad (bad för personer med funktionsvariationer), har öppet 1 juni – 31 augusti.

Ishall

Allmänhetens skridskoåkning i Angered Arena: 23 augusti

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Gessle samlar Roxette-gänget för nytt album

Nöje Höstturné med unpluggedspelningar Sommaren succé med unpluggedkonserter vid hotell Tylösand har gett mersmak för Per Gessle. I höst åker han på turné. I november kommer han med sitt band till Lorensbergsteatern. GöteborgDirekts Kai...söndag 12/9 16:00

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

MP: "Satsa på förbättrad elevhälsa"

Debatt Debatt. Skola Under coronapandemin har många av våra barn och unga känt sig isolerade och ensamma. För de som redan innan pandemin hade det jobbigt... torsdag 16/9 15:00