Friskvård. Fokus på motion och hälsa i Vättlefjäll i Angered med nytt motionscentrum. Foto: Mostphotos

Då öppnar nya motionscentret

För ungefär ett år sedan startade bygget av det nya motionscentrumet i Vättlefjäll. Nu är den röda träningsanläggningen, granne med Vättlestugan, klar.

  • Publicerad 11:19, 13 apr 2022

Redan 2017 rapporterade GöteborgDirekt om planerna för ett nytt motionscentrum i Vättlefjäll i Angered. Projektet, som ska främja folkhälsan i området, har kantats av svårigheter utifrån placering och kostnad, uppger idrotts- och föreningsförvaltningen.

Motionscentrum i Vättlefjäll kan byggas – dyrare än beräknat

Men nu är bygget klart och 19 april slår portarna upp. På 520 kvadratmeter samsas ett mindre gym, omklädningsrum, dusch och en aktivitetssal. Utanför centret finns en samlings- och aktivitetsyta utomhus under tak.

I Göteborg finns flera liknande anläggningar bland annat i Länsmansgården, Skatås och Ruddalen.

Beslutet att bygga ett motionscentrum i Vättlefjäll togs redan för flera år sedan då idrotts- och föreningsnämnden fick i uppdrag av kommunfullmäktige att bygga ett sådant i ett område med socioekonomiska utmaningar.

Öppet för allmänheten

Centret är öppet för allmänheten under vardagar och kommer även kunna nyttjas av aktörer som Hälsoteket och Träffpunkt Angered.

På helgen ska föreningar kunna boka anläggningen för sina aktiviteter.

Klart. Vättlefjälls motionscentrum har gått från skiss till färdigbyggt. Foto: Göteborgs stad

Vättlefjälls motionscentrum

Centrumet öppnar den 19 april.

I höst, 3 september, planeras en större invigning av anläggningen.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Robert Hannah (L): ”Svensk- heten känner ingen hudfärg”

Debatt Debatt. Nya svenskar behöver mer än en ceremoni med jordgubbstårta. Det menar liberala riksdagsledamoten, med rötter i Tynnered, Robert Hannah.onsdag 8/6 12:44