Massvaccination. Onsdag 19 maj öppnar arenan för göteborgare som vill vaccinera sig. Foto: Mostphotos

Då öppnar Scandinavium för vaccination

Nu är det klart att Scandinavium öppnar portarna för massvaccination, 19 maj. Men det är endast bokade tider som gäller.

  • Publicerad 15:00, 12 maj 2021

Det är Närhälsans vårdcentraler i Göteborg som i ett gemensamt krafttag ser till att Scandinavium står redo för göteborgarna onsdag, 19 maj.

Klart: Arenan blir vaccinationslokal

Just nu förbereds lokalen för att flödet ska bli smittsäkert, effektivt och tryggt. Bland annat ska väggar, vaccinationsbås och väntrumsområdet färdigställas. 

Kör igång

När allt är klart ska vaccinationstider erbjudas vardagar, kvällar och helger och fylls på allt eftersom vaccin levereras. 

– Det känns bra att äntligen komma igång med att vaccinera göteborgarna i en sådan här ikonisk lokal, säger Henrietta Arwin, primärvårdområdeschef Närhälsan. 

Endast bokade tider 

Det är endast bokade tider som gäller på Scandinavium och lediga tider visas på 1177.se för alla med Bank-id. Den som saknar Bank-id kan istället ringa sin vårdcentral.  

Närhälsan är en av flera aktörer som vaccinerar i Göteborg och har valt att samla all vaccinering i Scandinavium under fas 4. Privata vårdcentraler och externa aktörer kommer också erbjuda göteborgarna vaccination.

Äntligen: Gymnasieleverna är välkomna tillbaka till skolan

Att tänka på

Kom så nära inpå utsatt tid du kan för att minska trängsel och köbildning vid vaccinationstillfället.

Ta med id-kort, ifylld hälsodeklaration och kom gärna i kortärmat.

Respektera åldersordningen när du bokar och ta dig till och från Scandinavium på ett smittsäkert sätt. 

Källa: Närhälsan

Visa merVisa mindre

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00