ROSENLUND. Ica Supermarket Rosenlund ligger på Rosenlundsgatan. Foto: Carina Mattsson och Google maps

Då stänger Ica i Rosenlund

Ica Supermarket Rosenlund har funnits sedan 2013. Den 28 februari stänger butiken efter ett antal år av negativa resultat.

  • Publicerad 16:36, 21 jan 2020

Mats Mehlberg, pressansvarig Ica. Foto: Ica

Butikschefen Johan Fristedt hänvisar vidare till Ica:s pressansvarige Mats Mehlberg som svarar på mejl:

– Det stämmer att ICA Supermarket Rosenlund kommer att stänga. Anledningen är att ICA Supermarket Rosenlund under lång tid dragits med negativa resultat och inte nått den försäljningsvolym som vi önskat. ICA har försökt att vända trenden under lång tid men inte lyckats och då ser vi tyvärr ingen annan lösning än att stänga butiken.

Ica-butiken har funnits i Rosenlund sedan den 11 september 2013. Enligt Mats Mehlberg har butiken redovisat negativa resultat i flera år. Han vill varken lyfta fram Västlänken eller konkurrensen med grannen Willys som enskilda orsaker till nedläggningen.

– Det är troligtvis flera olika faktorer som påverkat att butiken under flera år redovisat negativa resultat och inte nått upp i den försäljningsvolym som krävs för att driva butiken vidare. Exakt vad och i vilken utsträckning olika faktorer bidragit till att butiken redovisat negativa resultat under flera år är svårt att säga, skriver Mats Mehlberg.

Hur tycker ni att kontakten med Göteborg Stad och Trafikverket som bygger Västlänken har fungerat?

– Kontakten med Göteborgs Stad och Trafikverket har fungerat bra.

Klart: De stannar i Feskekôrka

Ett 20-tal anställda berörs av nedläggningen.

– Personalen och facket är informerade om att butiken kommer att stänga den 28:e februari. Vi hoppas naturligtvis att personalen ska hitta en ny sysselsättning så fort som möjligt och har bland annat informerat övriga handlare i området om att butiken läggs ner. I slutändan är det dock alltid den enskilde handlaren på respektive butik som sköter rekryteringen till sin butik, skriver Mats Mehlberg.

Kommer ni öppna upp någon ny Ica-butik i närheten?

– Det finns i dagsläget inget beslut att öppna någon ny ICA-butik i närheten. För de kunder som berörs av nedläggningen finns en annan ICA-butik inom en radie på en kilometer, ICA Nära Haga.