Stopp. Trafikverket ska spränga i den mark som ligger mellan järnvägen (Västkustbanan) och E6:an. Kallebäcksmotet syns i bakgrunden. Foto: Trafikverket/Carina Gran

Då stängs E6:an av för Västlänken – igen

Från och med 12 oktober kommer E6:an att stängas av i tio minuter varje vardag. Orsaken är ett sprängningsarbete som kommer att pågå i perioder till april nästa år.

  • Publicerad 09:00, 12 okt 2021

Med start på tisdag, 12 oktober kan bilister återigen förvänta sig köer på E6:an vid Kallebäcksmotet strax innan lunch.

Mellan klockan 11.20 och 11.40 varje vardag återupptas sprängningen, som är en del av byggnationen av den södra tunnelmynningen för Västlänken. Det innebär att trafiken på E6 stoppas i båda riktningar i omkring tio minuter.

Sprängningarna inleddes i mitten av augusti men fick senare avbrytas på grund av arbeten med att förstärka stödkonstruktionen för schaktet.

Mattias Hede, trafikplanerare Trafikverket Västlänken uppgav då att man inte borde ta bilen överhuvudtaget vid denna tidpunkt, om det inte är nödvändigt.

– Det finns inga naturliga omledningsvägar och de som finns är väldigt långa. Måste man åka den här sträckan just då, kan man förvänta sig att det kommer ta tid, sa han.

Pågår till april 2022

Sprängningarna vid Kallebäck – och trafikstoppen på E6 – förväntas att väntas pågå fram till april 2022. Men det kommer samtidigt att pausas fler gånger framöver på grund av arbetet med att förstärka stödkonstruktionen för schaktet.

Avstängning E6:an

När? Dagligen, måndag till fredag, med start 12 oktober fram till april 2022.

Var? E6:an i höjd med Kallebäcksmotet

Vad? Trafiken på E6 stängs av under tio minuter när sprängning pågår. Riksväg 40 in mot Göteborg är öppen hela tiden.

Källa: Trafikverket

Visa merVisa mindre