När allmänheten återigen får dyka i Lundbybadets vatten är oklart. Men verksamheter som simskolan kan återupptas nästa månad. Foto: Mysak Blomqvist/Mostphotos

Då väntas Lundbybadet kunna öppna igen

Efter att ha varit stängt sedan september i fjol så väntas Lundbybadet snart så smått kunna öppna igen.

  • Publicerad 14:30, 7 mar 2021

I höstas stängde Lundbybadet för allmänheten. Sedan dess har ett arbete med att renovera badet pågått. Syftet med renoveringen har varit att säkra driften av badet tio år framåt.

Anna-Charlotte Hellman, fastighetschef på idrotts- och föreningsförvaltningen, har tidigare berättat för GöteborgDirekt om vad renoveringsarbetet har innefattat:

– Vi ska stänga av ventilationen och göra betongåtgärder i utrymmet där besökarna befinner sig. Det blir en arbetsplats och det är inte kompatibelt att bada samtidigt som man bilar i betong.

Nu är arbetet i stort sett klart. Och i april öppnar badet så smått för simskolor, skolklasser som bokar besök och föreningar.

Men när allmänheten spontant kan gå och besöka Lundbybadet återstår att se. I ett mejl skriver Idrotts- och föreningsförvaltningen att de inför öppningen av Lundbybadet har säkerställt de nödvändiga begränsningarna enligt pandemilagen. Dock finns det inte något fastställt datum när det kan ske.

Vi är GBG