Dags för Kortedalas stadsfest

Förra året tittade tusentals på livesändningarna från Kortedala Torg. I år blir Short Valley Festen både digital och på plats.

  • Publicerad 10:00, 27 aug 2021

Målet med festivalen är att belysa Kortedala och allt som finns här.

På lördag, 28 augusti blandas parkour med livemusik, ansiktsmålning för barn och loppis på Kortedala torg. Då är det nämligen dags för stadsdelsfestivalen Short Valley Festen att återigen ta plats.

– Förra året blev lyckat och vi vet att det var uppskattat av de som tittade på vår livesändning, säger Erik Norder.

Han är tillsammans med Samir Gardré initiativtagare till festen. Arrangemanget möjliggörs av att de har aktörer som fastighetsbolaget GöteborgsLokaler i ryggen.

"Vi når ut till fler"

Att festivalen blev digital förra året var från början ett nödvändigt ont på grund av coronapandemin. Men snabbt insåg arrangörerna att ett livesänt program, som folk kan titta på hemma i tv-soffan, har många fördelar.

– Vi når ut till så många fler på det här sättet och fler har möjligheter att upptäcka Kortedala. I år väljer vi båda delar, att ha festen på plats men samtidigt liveströmma alla uppträdanden och intervjuer på Facebook, Youtube och Twitch, säger Erik Norder.

Bred målgrupp

På scen blandas lokala artister som Ida Schönbäck, Kerstine Skarp och Ceasar & Argonauterna med Mello-favoriterna Andra Generationen.

– Målet med festivalen är att belysa Kortedala och allt som finns här. Vi riktar oss till en bred målgrupp och hoppas att de flesta ska hitta något som intresserar dem, säger Erik Norder.

Short Valley Festen pågår från klockan 11-17 på Kortedala torg. Livesändningen pågår mellan klockan 12-16. Sändningarna går även att ta del av i efterhand.