Damorkestern gör comeback – på Ullevi

Kurt Olssons Damorkester gör comeback . Tillsammans med Per Andersson värmer de upp för Håkan Hellström 19 och 20 augusti på Ullevi.

  • Publicerad 10:40, 16 maj 2022

Jag tycker det är roligt att inte bara killar kan återförenas i sina band utan också gamla damer.

Under fyra och ett halvt år – i slutet av 80- och i början av 90-talet – underhöll Damorkestern tillsammans med Lasse Brandebys älskade karaktär Kurt Olsson. Nu ska orkestern göra comeback tillsammans med komikern Per Andersson.

– Vi spelar på de första Ullevikonsterna med Håkan 19 och 20 augusti, säger Mia Samuelsson, trumpetare.

Damorkestern har inte spelat tillsammans på tio år.

Rekordmånga konserter i Göteborg sommaren 2022

– Vi spelade på Lasse Brandebys begravning 12 december 2011. Sedan hade vi en konsert på Packhuskajen under Kulturkalaset 2012 då Jörgen Mörnbäck, Siw Malmkvist och Lasse Kronér gästade, säger Mia Samuelsson.

– Jag tycker det är roligt att inte bara killar kan återförenas i sina band utan också gamla damer.

Det var Håkan Hellström som ställde frågan till Damorkestern, som förtjust svarade ja. Damorkestern i sin tur frågade Per Andersson, som inte var sen att nappa.

– Det var självklart att fråga honom. Han är ett fenomen, har humorn, göteborgianan och sjunger bra. Det ska bli otroligt roligt.

Damorkestern tillsammans med Per Andersson öppnar de både första Ullekonserterna med Håkan Hellström 19 och 20 augusti.

– Vi har redan börjat repa och till och med satt danssteg. Det har varit fantastiskt att få frågan och att vi alla är spelbara, säger Mia Samuelsson som ser fram emot sommaren med repetitioner inför den stora övningen i augusti på Ullevi.

Konserten blir delvis en hyllning till Kurt Olsson och Lasse Brandeby,

– Ja, Lasse är med oss i våra hjärtan. Han finns där hela tiden.

Damorkestern

Är: Storbandet som spelade med Kurt Olsson (Lasse Brandeby) under några framgångsrika år i slutet av 80- och i början av 90-talet.

Medlemmar: Elisabeth Engdahl, tenorsax/kapellmästare, Vanja Holm, trummor, Helena Östblom Berg, slagverk, Sara Edvardson Ehrnborg, bas, Barbro Lindkvist, gitarr, Cecilia Wennersten, barytonsax, Helena Kaij, altsax/klarinett, Malin Silbo, Mia Samuelsson, trumpet, Ella Wennberg, trombon och Anki Rahlskog, triangel.

Aktuella: 19 och 20/8 tillsammans med Per Andersson på Ullevi

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00