Danny öppnar sitt hjärta i Göteborg

Med showen "Nu" har Danny Saucedo öppnat sitt hjärta. När han i vår tar den till Göteborg blir det extra allt. – Allt blir större, säger han.

  • Publicerad 13:00, 29 okt 2017

Hans show "Nu" har gjort braksuccé i Stockholm. Men dagarna innan jul är det slut. Då har han ändå kastat in några extra föreställningar eftersom han blev sjuk i september och tvingades ställa in.

– Två helger. Det handlar om 3000 personer som missade showen plus 50 som jobbar med den. Oerhört trist, säger han när vi möts i Gothia Towers några våningar upp från där han i mars ska hålla hov för göteborgarna.

Hur mår du nu?

– Bra, men jag har aldrig varit så sjuk. Det satte sig på allt, öron, näsa och hals med hög feber. Jag vet inte, men jag tror att det orsakades av en fest två veckor innan premiär med bärs, bastu och kalla bad, funderar han.

– Jag hade tagit en soft sommar och tränade sedan stenhårt inför starten på Hamburger börs. Där är det torr luft och lågt i tak, så det kan också ha påverkat. Jag tror kroppen sa ifrån.

Nu är det fokus på höstens uppdrag och nästa: Göteborg.

– Jag ser verkligen fram emot the Theatre. Allt blir större och vi måste tänka annorlunda. Saker som funkar i Stockholm riskerar att bli som ett frimärke i Göteborg.

"Nu" handlar om både effektsökeri och djup.

– Den är ett slags musikal – om mig själv. Jag har länge sökt tillfredställelse hos andra, men först senare förstått att jag ska söka den hos mig. Mycket av det har handlat om en frånvarande pappa, som inte fanns där när det behövdes, säger han.

– När jag nu sjunger på svenska blir det mer uppriktigt.

Och med svenskan har han också kommit till en annan insikt.

– Jag föredrar att vara en större fisk i en pöl, än ett yngel i ett hav, säger han om eventuell internationell karriär.

Danny Saucedo

Ålder: 31 år.

Bor: I Stockholm.

Sambo: Med Molly Sandén.

Yrke: Sångare, låtskrivare, showman, programledare.

Aktuell: Med showen "Nu" på Hamburger börs i Stockholm, som hade premiär i januari. I vår kommer den till Göteborg. Premiär 29 mars på the Theatre.

Kreativt team: Regissör Fredrik ”Benke” Rydman, manusförfattare Martin Luuk, koreografen Alexandro Duchén med flera.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG