Danny tillbaka med ny show i höst

Med sin första show "Nu!" fick han både kritikerroser, publikens bifall och mersmak. Nu är Danny Saucedo aktuell med nya showen "Run(a)way" på The Theatre i Göteborg.

  • Publicerad 13:16, 28 mar 2019

Han är inte artisten som vill ha ryggen fri. Åtminstone inte på scen. Med sin kommande show – premiär 31 oktober i Göteborg – satsar Danny Saucedo på 360-graders scen – dubbelt så stor som senast

– Som Elvis eller U2, säger han utan att skämmas för jämförelsen.

Han har fog för det. Hans debutshow "Nu!" som framfördes i Göteborg på just the Theatre förra våren blev en succé. Danny Saucedo kände med en gång att det här var hans melodi. Men det dröjde samtidigt innan han fick fart på sinnena.

– Jag fick en postproduktionsdepression och låg hemma och unnande mig den där extra påsen chips. Men efter tre månader fick det räcka. Det var inte kul, säger han som genast började smida storslagna planer.

– Jag måste ha något stort att bita i och är en utmaningsjunkie. Visst, jag frågar mig "Ska det här gå?" och är livrädd för att göra bort mig, men så plötsligt har jag tagit steget och pow! Jag jobbar bäst under press, så har det varit sedan skolan då man skulle göra examensuppgifter som jag hade flera veckor på mig att klara. Så satt jag sista kvällen.

Nu är det inte så den här gången. Showen "Run(a)way", en lek med modeshower och de catwalker som modeller går på har inspirerat Danny Saucedo.

– Jag ska erkänna att jag alltid varit intresserad av att vara med i en Victoria Secret Fashionshow, säger han.

– Inte så mycket för kläderna som för inramningen, modellerna och modevisningen.

Till sin show har han anlitat tio dansare, som är hämtade efter en audition med över 500 medverkande.

– Helt galet och oerhört smickrande. Alla dessa personer som vill vara med i en show med mig, säger han.

– Det var svårt att välja. Alla var väldigt duktiga, framför allt tjejerna som är både hårda och mjuka i sin dans. Till slut gick vi på längd ned till centimeter.

Totalt blir det tolv personer på scen inkluderat Danny.

– Ja, jag jobbar med en multimusiker som heter Pontus Persson, som är fantastisk. Egentligen är han blyg och har inte förstått vilken artist han är… än. Men vi jobbar tätt ihop för att ge mina låtar en ny kostym.

Musiken kommer med scenuttrycket och dansen att stöpas om till mer street dance och hiphopkänsla.

– Absolut. Det blir mer urban och låtarna kommer bli en mash up med låtar från min uppväxt och det jag gillar idag tillsammans med min musik. När jag kom med i "Idol" stöptes jag om till pop och eurodisco. Det har varit en lång tvagning för att komma tillbaka till där jag kommer ifrån, erkänner han.

– Det här ska bli lyxig r&b på svenska. Om det nu går.

Men showen kommer också bjuda på stilla stunder med Danny Saucedo vid pianot.

– Det måste jag för dynamiken och närheten. Jag älskar att gå från det bombastiska till det lilla.

Run(a)way

Är: Danny Saucedos nya show, med premiär på the Theatre i Göteborg den 31 oktober. Då kommer han stå på en 360 gradersscen, dubbelt så stor som senast, med tio dansare och multimuskikern Pontus Persson. Till det kommer överraskningar i form av spektakulära scenlösningar komma.

Inspiration: Showen är delvis inspirerad av modeshower och kommer innehålla mycket dans och nya versioner av Dannys låtar.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG