Arkivbild. Så här har det inte sett ut på Götaplatsen i år. Förhoppningen är att fontänen kan vara igång igen i slutet av nästa vecka. Foto: Mostphotos

Därför är stadens omstridda vattenspel torrlagt

När vattenspelet på Götaplatsen skulle startas upp lagom till första maj var det trasigt. Nu är förhoppningen att fontänen ska fungera i slutet av nästa vecka – en och en halv månad senare än beräknat.

  • Publicerad 10:48, 7 jun 2018

Vattenspelet på Götaplatsen stod klart 2016, till en kostnad på drygt 5 miljoner. Men ganska snart var staden tvungna att lägga ytterligare 2 miljoner på ett tillfälligt glasstaket som skyddar fontänen tills busstrafiken förändras på platsen.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

När vattenspelet skulle startas lagom till första maj i år mötte det omdebatterade projektet ännu en motgång.  

– Vi upptäckte att donet till pumparna hade gått sönder i själva styrmekanismen. Det är ingenting som går att köpa här så vi var vi tvungna att beställa nya, vilket har tagit lite tid. Men nu har reservdelarna precis kommit, säger Lena Törnros, projektledare på Trafikkontoret.

De närmaste dagarna påbörjas arbetet med att montera de nya delarna och Lena Törnros tror att vattenspelet är i gång i slutet av nästa vecka.

– Vi räknar med fredagen. Det är förhoppningen i alla fall, säger hon.

Vad kommer detta kosta?

– Det kommer göras en besiktning för att ta reda på varför det här kunde hände och troligtvis är det ett garantijobb, säger Lena Törnros.

Ska tilltala flera sinnen

Vattenspelet på Götaplatsen sprutar inte bara vatten. Det är också utrustat med belysning och högtalare som spelar alltifrån fågelljud till musik med Göteborgs symfoniker.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG