ACTION. Räddningstjänsten bjuder in publiken till den årliga övningsdagen. Foto: Räddningstjänsten Storgöteborg

Därför fylls Göteborg av brandmän

På lördag fylls stan av brandmän. Det är Räddningstjänstens övningsdag och göteborgarna utlovas en actionfylld dag.

  • Publicerad 12:26, 13 sep 2018

Bli inte orolig om du möter ovanligt många brandbilar och brandmän i centrala Göteborg på lördag. Det är dags för västkustens räddningstjänsters årliga övningsdag. Dagen går ut på att beredskapsbrandmännen, eller deltidsbrandmän som de också kallas, tävlar i realistiska övningar.

–  Momenten är hemliga än så länge men det kan var allt ifrån arbetsplatsolyckor till trafikolyckor. Det handlar om normal brandkårsverksamhet, säger Johan Fors, enhetschef, Räddningstjänsten Storgöteborg.

Nära publiken

Tanken med dagen handlar även om att visa upp Räddningstjänstens verksamhet och låta allmänheten få ta del av arbetet på nära håll.

– Vi har lagt upp det så att publiken kan vara bara fem till sju meter ifrån de olika räddningsaktionerna. Vi kommer även visa upp våra brandbilarna, säger Johan Fors.

Vill locka fler deltidsbrandmän

Räddningstjänsten hoppas även att dagen ska locka fler till att bli deltidsbrandman. I Sverige är det den mest vanligaste brandmannen och i Göteborg arbetar 150 beredskapsbrandmän.

– Här har vi många heltidsbrandmän men behovet av brandmän på deltid finns alltid.  Vi har ett ständigt behov av fler, säger Johan Fors.

Här sker Räddningstjänstens övningar:

Dag: Lördag 15 september 2018

Tid: Start kl 9.30 på Heden, sista lag startar kl 14.00

Plats: Heden, Storan, Bältesspännarparken

Under Räddningstjänstens övningsdag kommer lag ifrån följande stationer att delta:

Strömstad Tanum Hunnebo Stenungssund (2 lag) Kungshamn Marstrand Rävlanda Donsö Munkedal

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG