SÄCKAR. På väg till säckstationen? Foto: Linnea Weibull

Därför kör spårvagnen runt med gröna säckar

Knark, liktransport eller Gaisare. De prydligt placerade säckarna gav upphov till många frågor efter att en Facebook-användare sett dem på en spårvagn i stan.

  • Publicerad 16:16, 24 jan 2020

Mystiken tätnar. I Facebookgruppen Vad händer i Göteborg lade en användare i torsdags upp ett inlägg med frågan om varför en spårvagn kör runt i stan med gröna säckar.

Förslagen i kommentarsfältet var av mer eller mindre ironisk karaktär. Någon trodde på Aliens, en annan lik-transport och en tredje misstänkte Trafikverkets lömska plan att frakta massorna från bygget av Västlänken.

Andra förslag var mer rimliga. Som att det hade med tester att göra. Vi kollade med Göteborgs spårvägar om sanningen bakom de gröna säckarna.

– Jo, så är det. Det var ett test med full last i spårvagnen. Då lägger man säckar med sand som motsvarar vikten av en full spårvagn när man gör tester och kontroller, säger Annette Johansson, kommunikationschef på Göteborg spårvägar.

Var det i nya M33:an?

– Nej, den nya vagnen som kommit körs inte ute i trafikspår ännu. De körs på andra spår vid vissa tillfällen.

Fakta

Göteborg trafikeras totalt av 263 spårvagnar i fyra olika modeller, där de äldsta vagnarna är från mitten av 1960-talet.

Göteborgs Spårvägar

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Corona snuvade Stefan Livh på radiosorti

Berättar om livet i karantän. 31 mars var hans sista dag på jobbet som programledare på Sveriges Radio. Men corona och karantän har hindrat honom från det. – Jag vet inte när mitt sista program blir, säger Stefan Livh.tisdag 7/4 16:23

DEBATT

"100 procent passion och lokalt engagemang"

Chefredaktören. Trots coronakrisen fortsätter vi att leverera högkvalitativ lokal journalistik hem till dig varje vecka. Även om tidningen inte är lika lokallokal som du är van vid.fredag 10/4 10:50

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57