SÄCKAR. På väg till säckstationen? Foto: Linnea Weibull

Därför kör spårvagnen runt med gröna säckar

Knark, liktransport eller Gaisare. De prydligt placerade säckarna gav upphov till många frågor efter att en Facebook-användare sett dem på en spårvagn i stan.

  • Publicerad 16:16, 24 jan 2020

Mystiken tätnar. I Facebookgruppen Vad händer i Göteborg lade en användare i torsdags upp ett inlägg med frågan om varför en spårvagn kör runt i stan med gröna säckar.

Förslagen i kommentarsfältet var av mer eller mindre ironisk karaktär. Någon trodde på Aliens, en annan lik-transport och en tredje misstänkte Trafikverkets lömska plan att frakta massorna från bygget av Västlänken.

Andra förslag var mer rimliga. Som att det hade med tester att göra. Vi kollade med Göteborgs spårvägar om sanningen bakom de gröna säckarna.

– Jo, så är det. Det var ett test med full last i spårvagnen. Då lägger man säckar med sand som motsvarar vikten av en full spårvagn när man gör tester och kontroller, säger Annette Johansson, kommunikationschef på Göteborg spårvägar.

Var det i nya M33:an?

– Nej, den nya vagnen som kommit körs inte ute i trafikspår ännu. De körs på andra spår vid vissa tillfällen.

Fakta

Göteborg trafikeras totalt av 263 spårvagnar i fyra olika modeller, där de äldsta vagnarna är från mitten av 1960-talet.

Göteborgs Spårvägar

Krönikor

Därför dansar Knut ut julen

Krönika Tradition. Tjugondag Knut – 13 januari Enligt visan varar julen “än till påska”. Men så länge vill nog ingen ha kvar julpyntet. Historiskt har det i Sverige funnits två datum som sätter punkt för högtiden.torsdag 13/1 10:20

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21