SÄCKAR. På väg till säckstationen? Foto: Linnea Weibull

Därför kör spårvagnen runt med gröna säckar

Knark, liktransport eller Gaisare. De prydligt placerade säckarna gav upphov till många frågor efter att en Facebook-användare sett dem på en spårvagn i stan.

  • Publicerad 16:16, 24 jan 2020

Mystiken tätnar. I Facebookgruppen Vad händer i Göteborg lade en användare i torsdags upp ett inlägg med frågan om varför en spårvagn kör runt i stan med gröna säckar.

Förslagen i kommentarsfältet var av mer eller mindre ironisk karaktär. Någon trodde på Aliens, en annan lik-transport och en tredje misstänkte Trafikverkets lömska plan att frakta massorna från bygget av Västlänken.

Andra förslag var mer rimliga. Som att det hade med tester att göra. Vi kollade med Göteborgs spårvägar om sanningen bakom de gröna säckarna.

– Jo, så är det. Det var ett test med full last i spårvagnen. Då lägger man säckar med sand som motsvarar vikten av en full spårvagn när man gör tester och kontroller, säger Annette Johansson, kommunikationschef på Göteborg spårvägar.

Var det i nya M33:an?

– Nej, den nya vagnen som kommit körs inte ute i trafikspår ännu. De körs på andra spår vid vissa tillfällen.

Fakta

Göteborg trafikeras totalt av 263 spårvagnar i fyra olika modeller, där de äldsta vagnarna är från mitten av 1960-talet.

Göteborgs Spårvägar

Krönikor

Axelsson: Göteborg var kallare förr

Krönika Tradition. Det är ett faktum att kalla dagar i Göteborg känns kallare än på många andra platser på grund av vindarna. Men vintern 2021 är långt ifrån någon rekordvinter, åtminstone än så länge. torsdag 11/3 16:10

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Attenius (S): Alla unga ska kunna ta sig runt i Göteborg

Debatt Socialdemokraterna Att spela fotboll på Heden, bada i Delsjön eller gå på Liseberg har gett många av oss göteborgare sommarminnen för livet. Den möjligheten bör utsträckas till alla skolelever, oavsett föräldrarnas inkomst. tisdag 6/4 13:00