SÄCKAR. På väg till säckstationen? Foto: Linnea Weibull

Därför kör spårvagnen runt med gröna säckar

Knark, liktransport eller Gaisare. De prydligt placerade säckarna gav upphov till många frågor efter att en Facebook-användare sett dem på en spårvagn i stan.

  • Publicerad 16:16, 24 jan 2020

Mystiken tätnar. I Facebookgruppen Vad händer i Göteborg lade en användare i torsdags upp ett inlägg med frågan om varför en spårvagn kör runt i stan med gröna säckar.

Förslagen i kommentarsfältet var av mer eller mindre ironisk karaktär. Någon trodde på Aliens, en annan lik-transport och en tredje misstänkte Trafikverkets lömska plan att frakta massorna från bygget av Västlänken.

Andra förslag var mer rimliga. Som att det hade med tester att göra. Vi kollade med Göteborgs spårvägar om sanningen bakom de gröna säckarna.

– Jo, så är det. Det var ett test med full last i spårvagnen. Då lägger man säckar med sand som motsvarar vikten av en full spårvagn när man gör tester och kontroller, säger Annette Johansson, kommunikationschef på Göteborg spårvägar.

Var det i nya M33:an?

– Nej, den nya vagnen som kommit körs inte ute i trafikspår ännu. De körs på andra spår vid vissa tillfällen.

Fakta

Göteborg trafikeras totalt av 263 spårvagnar i fyra olika modeller, där de äldsta vagnarna är från mitten av 1960-talet.

Göteborgs Spårvägar

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Sökes: Statister till norsk storfilm

Ta chansen till en tidsresa för en dag Norska storfilmen "Det största brottet" spelas just nu in i Göteborg. Filmen har mängder med statister. Men nu söker teamet fler. Allt för en boxningslandskamp som kräver en manlig publik. Så ta...söndag 16/2 15:00

DEBATT

Tjulander: Allas husdrömmar blir inte verklighet

Krönika Hur mycket folks boendesituationer än skiljer sig så har vi nog alla en sak gemensamt. Alla bär vi på en husdröm.lördag 15/2 16:31

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57