Regnbågens färger. Scandinavium lyser för alla hbtqi-personer över hela världen. Foto: Pressbild

Därför lyser arenan i regnbågens färger

I kväll lyser Scandinavium i alla regnbågens färger. Det är Got Event som visar sitt stöd för hbtqi-personer efter att Uefa vägrade lysa upp Allianz Arena i samband med Tyskland och Ungern-matchen.

  • Publicerad 19:30, 23 jun 2021

Det handlar om att inför matchen mellan Tyskland och Ungern i München hade stadsfullmäktige i München uppmanat Uefa att lysa upp Allianz Arena med regnbågsfärger i protest mot Ungerns strikta hbtq-lagar.

Men det vill inte Uefa gå med på grund av det politiska sammanhanget.

Därför vill nu Got Event visa sitt stöd till alla hbtqi-personer över hela världen genom att lysa upp Göteborgs största inomhusarena.

– Därför lyser istället Scandinavium i regnbågens alla färger ikväll. Vi vill sända en tydlig signal till omvärlden att Göteborg står upp för alla människors lika värde. Speciellt en dag som denna, säger Got Events ordförande Kalle Bäck (KD) i ett pressmeddelande.

Omkring klockan 21.30 tänds regnbågens alla färger och kommer att lysa hela natten som en kraftfull symbol för tolerans och frihet.

Poddextra: Scandinavium – 50 år i backspegeln

Det betyder Hbtqi

Hbtqi, ett paraplybegrepp för homosexuella, bisexuella, transpersoner, personer med queera uttryck och identiteter och intersexpersoner.

Källa: Rfsu.se

Göteborgsnöje

Hönöbo siktar mot Dalsland i ny roman

Nöje Bosse Norrhem målar med akvarellfärger i sin spänningsroman Bosse Norrhem har varit Göteborg trogen i över 40 år. Sedan ett par år är det Hönö, som gäller. Men nya romanen "Den enögde akvarellmålaren", ja, den utspelar sig i Dalsland.onsdag 14/7 7:36

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12