STÄNGER. McDonalds i Angered centrum stänger efter nästan 30 år. (Genrebild) Foto: Mostphoto

Därför stänger McDonalds i Angered

Nu är det slut med Big Mac och Happy meal i Angered. McDonalds restaurang i stadsdelens centrum stänger för gott.

  • Publicerad 15:53, 18 sep 2018

Efter nästan 30 år i Angereds centrum stänger nu snabbmatskedjan McDonalds sin restaurang i området. Anledningen är att McDonalds restauranger ska moderniseras vilket kräver stora investeringar. Restaurangen i Angered är inte värd att satsa på menar man på McDonalds.

– När man tittar på de investeringar som krävs för kommande år och när vi tittar på potentialen för restaurangen så ser vi inte att det är rimligt att göra de investeringarna i den aktuella restaurangen i Angered, säger Henrik Nerell, presschef, McDonalds.

Klagomål

I slutet av sommaren fick miljöförvaltningen in klagomål på McDonalds-restaurangen i Angered. Under en inspektion kunde de senare konstatera att det förekom problem med rengöring och skadedjur. Men varken miljöförvaltningen eller McDonalds menar att bristerna har med stängningen att göra.

– Vi fattar inte beslut på den typen av grunder utan det är affärsmässiga beslut, säger Henrik Nerell.

Samtidigt står McDonalds inför en stor expansion i hela Norden. På fem år ska 100 nya restauranger öppnas, flertalet i Sverige, enligt Henrik Nerell.

Kommer Angered få en ny McDonalds?

– Den här restaurangen kommer inte att öppna igen men om det blir en ny i området kan jag inte svara på än. Vi kommer utvärdera mängder av lägen i hela Sverige och det är inte otänkbart att det blir nya i Göteborgsområdet.

Enligt McDonalds har samtliga medarbetare på restaurangen i Angered fått anställning på franchisetagarens andra restauranger.

Vi är GBG