Därför var det radiotystnad i folkkära kanalen

Mellan onsdag eftermiddag och torsdag lunch var det tyst på Radio 88:s frekvens på FM-bandet. – Vi har fått tag på en person som kan klättra upp i masten, säger programledaren och producenten Annika Jansson.

  • Publicerad 12:26, 12 jul 2018

Musikradiokanalen Radio 88 i Sävedalen var tyst i etern i ett knappt dygn. Vid halv fyra-tiden under onsdagen, mitt under melodiradion, försvann kanalen i FM-bandet.

– Massor av lyssnare ringer och undrar vad som har hänt, säger Annika Jansson, programledare och producent på Radio 88.

Vad är det som har hänt?

– Det är ett länkfel och vi jobbar frenetiskt på att lösa problemet. Just nu är det semestertider och svårt att hitta en certifierad person som kan klättra upp i masten. Vi har fått tag på en person som kan göra det och han skulle kunna vara tillgänglig i mitten av nästa vecka.

Vid lunchtid på torsdagen var kanalen tillbaka i etern, om än med en provisorisk lösning.

– Det verkar som vi är igång igen. Men kvaliteten på ljudet kanske inte är som det brukar, säger Annika Jansson.

Är problemet löst nu?

– Det kommer och går lite nu. Det kan bli tyst igen innan experten varit här nästa vecka.

Hur blir det med programmen som lyssnarna missar?

– Sommargäst 2018 samt Top 500 – de bästa låtarna från 1900-talet kommer att gå som vanligt på webben och i vår app. Vi kommer däremot att sätta in de avsnitt som gick under etertystnad vid ett senare tillfälle, säger Annika Jansson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG