Nio datorer har stulits från medborgarkontoret på Vårväderstorget. Foto: Lina Wingqvist/Mostphotos

Datorer för tiotusentals kronor stulna från medborgarkontor

Två gånger på kort tid har någon brutit sig in på medborgarkontoret i Biskopsgården och stulit datorer för tiotusentals kronor. – Det går ju ut över invånarna, säger Martin Hammarén som arbetar på kontoret.

  • Publicerad 11:12, 10 aug 2017

Under juli månad utsattes medborgarkontoret på Vårväderstorget för inbrott vid två olika tillfällen. Första gången bröt någon upp dörren och stal fem stationära datorer. När dessa sedan ersatts med fyra nya, till ett värde av sammanlagt 75000 kronor, hälsade tjuvarna på igen. Denna gång sprack även en ruta i samband med stölden.

– Det är så klart väldigt tråkigt. När det drabbar en offentlig verksamhet går det ju ut över invånarna, de vi är till för blir lidande, säger Martin Hammarén, samhällsvägledare på medborgarkontoret.

Inbrotten får även konsekvenser för biblioteksverksamheten i Biskopsgården, eftersom medborgarkontoret huserat ett minibibliotek medan det vanliga renoveras.

– Så det påverkar ju väldigt konkret vilken service vi kan erbjuda invånarna. Under renoveringen är det bara hos oss man kunnat låna dator, säger Martin Hammarén.

Nu ska medborgarkontoret förses med en metalljalusi för att förhindra fler inbrott. Innan dess ersätts inte de stulna datorerna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG