De är årets fotbollsförening i Göteborg

Under sitt årsmöte valde Göteborgs Fotbollsförbund, GFF, att utse Qviding FIF till årets fotbollsförening 2020. "Alltid jättekul att uppmärksammas i positiva ordalag" säger Carl-Magnus Strömberg.

  • Publicerad 14:51, 15 apr 2021

Samtidigt får vi inte nöja oss utan fortsätta att sträva efter att bli bättre.

Carl-Magnus Strömberg, styrelseordförande Qviding FIF. Foto: Josefine Jakobsson

Med upptagningsområde i Östra Göteborg, Örgryte, Härlanda, Kålltorp, är Qviding FIF en av Göteborgs största klubbar med 1 000 aktiva ungdomar och 200 engagerade ledare. Klubbens seniorlag spelar i division 1 på både herr- och damsidan.

– I seniorlagen har vi en stark tillströmning från nordöstra Göteborg, som Angered, berättar Carl-Magnus Strömberg, styrelseordförande i Qviding.

Klubben tampades för några år sedan med ekonomiska problem, men är nu på banan igen berättar Carl-Magnus Strömberg.

– Jag tror att vi fick utmärkelsen för att vi har lyckats ganska bra de senaste åren. Inte bara sportligt men också ekonomiskt, organisatoriskt och utvecklingsmässigt. Det blåser positiva vindar runt föreningen och det är många vettiga personer som har engagerat sig.

Jobbar för positiva värderingar

För i tisdags stod det klart att GFF har valt att utse Qviding till årets fotbollsförening 2020. Bland annat hänvisar man i motiveringen till klubbens arbete "för positiva värderingar och attityder i sin verksamhet och i samhället".

Carl-Magnus Strömberg säger att klubben är "otroligt tacksamma" för utmärkelsen.

– Det är alltid jättekul att uppmärksammas i positiva ordalag. Samtidigt får vi inte nöja oss utan fortsätta att sträva efter att bli bättre. Det finns fortfarande mycket att göra, organisatoriskt bland annat. Vi tittar framåt.

Vill bli fler

Ett av klubbens utvecklingsområden är hur de ska kunna växa medlemsmässigt. Just nu står unga på kö till lag i vissa årskullar eftersom klubben saknar kapacitet.

Det som behövs är ytterligare en 11 mot 11-plan. Klubben har i nuläget åtkomst till två planer av den storleken.

– Det är något som vi söker med ljus och lykta efter, säger Carl-Magnus Strömberg.

Bredd. Under året har klubben jobbat med bredden, både på senior som ungdomsnivå. Bland annat har man arbetat med att utveckla både sin flick-och pojkakademi. Foto: Josefine Jakobsson