Under en vanlig dag när försäljningen går bra säljer Sannegårdens Pizzeria på Skanstorget mellan sex och åtta hundra pizzor, uppskattar ägaren Omid Haddad.

Förra nyårsdagen bakade han och hans personal mellan 1 800 och 1 900 pizzor. I år tror han att det kommer bli ännu mer.

– Förra året var det kaos, säger han och skrattar lite. Men man lär sig något nytt varje år och jag kommer förbereda mig mer nu.

Under den hektiska första dagen på året kallas all personal in för att jobba. Man förbereder sig för att baka omkring två tusen pizzor under de tolv timmar som pizzerian har öppet.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/sa-blev-1-januari-stora-pizzadagen/reptab!SzJS1RNXNgXhbza4bWwyzg/

Men trots att de säljer så mycket mat så menar Omid Haddad att vinsten inte blir så mycket större ändå jämfört med en vanlig dag.

– Man tjänar inte så mycket på grund av att man måste ha dubbel personal, menar han.

Det höga trycket och arbetsbördan gör att de som lagar maten oftast inte hinner äta alls under dagen. Men när den tunga arbetsdagen är slut så väntar god mat hemma. Självklart inte pizza.

– Vi hinner inte äta. Men vi brukar vara allihopa hos mig och äta senare på kvällen, säger Omid Haddad.