Förberedelserna inför pizzakaoset på nyårsdagen är i full gång. Foto: Annie Thunegård

De är redo att baka tusentals pizzor

På nyårsdagen säljs flest pizzor på året i hela landet. För gänget som jobbar på Sannegårdens Pizzeria på Skanstorget i Göteborg förväntar man sig full rulle och har förberett sig därefter. " Jag tror det kommer bli mer än förra året! ", säger ägaren Omid Haddad.

  • Publicerad 11:30, 1 jan 2022

Under en vanlig dag när försäljningen går bra säljer Sannegårdens Pizzeria på Skanstorget mellan sex och åtta hundra pizzor, uppskattar ägaren Omid Haddad.

Förra nyårsdagen bakade han och hans personal mellan 1 800 och 1 900 pizzor. I år tror han att det kommer bli ännu mer.

– Förra året var det kaos, säger han och skrattar lite. Men man lär sig något nytt varje år och jag kommer förbereda mig mer nu.

Under den hektiska första dagen på året kallas all personal in för att jobba. Man förbereder sig för att baka omkring två tusen pizzor under de tolv timmar som pizzerian har öppet.

Så blev 1 januari stora pizzadagen

– Man tjänar inte så mycket på grund av att man måste ha dubbel personal, menar han.

Det höga trycket och arbetsbördan gör att de som lagar maten oftast inte hinner äta alls under dagen. Men när den tunga arbetsdagen är slut så väntar god mat hemma. Självklart inte pizza.

– Vi hinner inte äta. Men vi brukar vara allihopa hos mig och äta senare på kvällen, säger Omid Haddad.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

"Ombildningar borde vara en icke-fråga"

Debatt Att Göteborgs politiker gör ombildningar av hyresrätter till en valfråga vittnar om bristande förmåga att ta itu med de större frågorna, skriver Mikael Larsson och Simon Vajedi, för Medborgerlig...onsdag 3/8 8:47