De kommer från Lysekil, Stenungsund, Lerum, Majorna och Tynnered. Lång väg för en del av de fem medlemmarna i Göteborgselektronikerna. Men de förenas mer än gärna i replokalen i Högsbo för att skapa den musik de mest av allt gillar: syntpop på svenska.

– Vi har en stark anknytning till Göteborg. Det var här allt drog igång, säger Niklas Karlsson.

Det är gruppen som förenar förebilder som Kraftwerk, Giorgio Moroder och Jean-Michael Jarre med ett eget uttryck. Dessutom: i en genrer glad i programmering spelar Göteborgselektronikerna hellre live.

– För oss är det viktigt att det inte ska låta som på plattan då vi spelar live, säger Martin Blom Skavnes, som startade gruppen 2012.

– Det vi programmerar är trummaskinen. Det sköter Erik Ångman, som lägger mycket arbete på det hemma, säger Niklas Karlsson.

Det är också han som blir något av en dirigent då bandet spelar och som får trycka in rätt takt i låtarnas olika faser.

– Ja, och han får vänta på oss andra om en slinga vi spelar inte blir som den är tänkt, säger Martin Blom Skavnes, som gillar att det inte blir helt förutbestämt.

Debutalbumet "Nattrafik" kom 2016, med bland annat låten "Hållplatz" som hållplats för hållplats följer elvan spårvagnslinje. Nu väntar äntligen album nummer två "Retrospektiv".

– Det har kommit småbarn emellan. Men jag fick ett ryck under pappaledigheten och skrev ny musik, förklarar Martin Blom Skavnes.