Tips i helgen. Annika Norlin på Liseberg, toppstrid i Damallsvenskan på Ullevi eller öppet hus på Maritiman. Helgen har möjligheterna. Foto: Pressbilder

De bästa tipsen för den bästa helgen i Göteborg

Ny helg. Nya möjligheter. Göteborg Direkt bjuder på fem tips till för bästa upplevelsen.

  • Publicerad 11:21, 7 sep 2018

Finfrämmande på Liseberg

Vad: Annika Norlin har skapat sig en bred och trogen publik i växande under namnen Hello Saferide och Säkert. Men när hon nu kommer till Göteborg är det i eget namn för att med sitt band spela sina låtar.

Var: Lisebergs stora scen.

När: Fredag 7 september, 20.00.

Info: Hittar du här!

Maritimans dag

Vad: Världens största flytande museum. Det är ett epitet som Maritiman kan stoltsera med. Klart att det måste firas med Maritimans dag, där bland andra museets ambassadör Anneli Pompe kommer medverka. Det blir åttonde året i rad som Maritiman bjuder in till sensommarfest nere på Packhuskajen.

Var: Maritiman, Packhuskajen.

r: Söndag 9 september, 11–16.

Info: Hittar du här!

Lokal musik från Majorna

Vad: I somras kom Göteborgsprofilen- och musikern Krånne med sitt album "Först & sist & alltid" med band och gäster. Nu är det dags för något av ett releasekalas. På plats finns också gruppen Lilla Bäcken med starka melodier och konstfullt författad lyrik sjungs till en egenhändigt hoplappad musik.

Var: Kom Bar, Karl Johansgatan 152.

När: Fredag 7 september, stället öppnar 18.00.

Info: Hittar du här!

Guldjakt

Vad: Kopparberg Göteborg är bästa Göteborgslaget i fotboll. Från att ha krigat sig kvar i förra årets Damallsvenska är de nu ledare av densamma. Inför det dramatiska slutet, som avgör vad guldet hamnar, spelar laget mot tuffa Linköping i helgen.

Var: Ullevi.

När: Lördag 8 september, 15.00.

Info: Hittar du här!

Skivcomeback och scenframträdande

Vad: På 80-talet var Dan Hylander och Raj Montana Band ett av Sveriges mest flitigt turnerande band. Sedan några år är gruppen tillbaka på scen igen, men nu också med sitt första album på 34 år, då "Indigo" precis har kommit. Tillsammans med detta och att bandet firar 40 år kommer gänget till Göteborg för att fira.

Var: Stora Teatern.

När: Lördag 8 september 20.00.

Info: Hittar du här!

.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG