Visionsbild. Så här ska det se ut på valborg när de första restaurangerna i Kaparen öppnar upp. Foto: Okidoki Arkitekter

De flyttar in i anrika bion Kaparen

Göteborgsfamiljen satsar på vegetariskt i Majorna. Det omstridda restaurangbygget vid Stigbergstorget börjar ta form. Öppningsdatum blir 28 april.

  • Publicerad 16:30, 4 mar 2022

Moffig mat, certifierade naturviner och cocktails i skön miljö.

Det blev liv i luckan när krogjätten Göteborgsfamiljen köpte den gamla biografen Kaparen 2020. Långt ifrån alla Majornabor var överförtjusta och sociala medier blev ett slagfält. De som tyckte att det var på tiden att något äntligen gjordes i den förfallna byggnaden var glada, andra ansåg att Göteborgsfamiljen – tidigare Avenyfamiljen – inte passade in i stadsbilden.

Sedan dess har debatten tystnat och renoveringen av huset har framskridit. När allt står klart ska tre restauranger husera i byggnaden, plus en stor terrass på taket.

Grön mat

Nu är inriktningen på den första restaurangen klar.

Det blir en vegetarisk bistro med ambitionen att servera mat från hela världen. Enligt ett pressmeddelande från Göteborgsfamiljen blir det "moffig mat, certifierade naturviner och cocktails i skön miljö".

Ilse Grøn Krog ska inredas av samma inredningsarkitekter som grundade Artilleriet på Magasinsgatan.

– Vi fick i uppdrag att skapa en avslappnad, mysig restaurang med klass, utan att kännas snobbig, säger Sofie Ekeberg, en av inredarna.

Göteborgsfamiljen skriver i ett mejl att man bara vill "kommunicera en krog i taget", därför vill man inte avslöja vilken inriktning de övriga restaurangerna får. En ledtråd kan vara att företaget, på sin webbsida, söker en pizzabagare till Stigberget.

Tar form. Ombyggnaden av den gamla biografen Kaparen vid Stigberget fortsätter. Foto: Lina Isaksson