TOPPLÄGE. Längst upp i ett av husen som nu byggs längs Litteraturgatan ska Carina och Michael Lindroth flytta in hösten 2019.

De flyttar till Selma stad

Om några år kommer uppemot 4000 bostäder stå klara i Selma stad. En av dem har Carina och Michael Lindroth köpt. Förhoppningen är en ny stadsdel med ett förbättrat rykte.

  • Publicerad 06:18, 4 mar 2018

Jag hade aldrig flyttat in i en lägenhet här om de inte hade gjort om området.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

– Där ska vi bo, det är vår lägenhet, säger Carina Lindroth och pekar längst upp på ett frigolithus i utkanten av modellen över etapp ett av Selma stad.

Hon och hennes man Michael Lindroth har tagit sig till Selma center för att se hur deras nya stadsdel artar sig. En gång i månaden ordnas frukostmöten där för att informera om bygget av Selma stad.

I Selma center finns modeller av de olika etapperna uppbyggda. Störst är etapp ett, där Carina och Michael Lindroths kommande lägenhet ingår.

Tveksam till flytt

Lägenheten ligger på Litteraturgatan, alldeles nära Selma Lagerlöfs Torg. Parets tre barn har flyttat ut och villan i Sankt Jörgen, som var nybyggd när de flyttade dit för 18 år sedan, känns för stor. De har inget intresse av att renovera och satsade på en nybyggd takvåning när de fick chansen.

– Lägenheten är på 105 kvadratmeter, säger Carina Lindroth och skrattar. Men vi behöver det. Vi har två barn som är ute och reser. De har inget boende här i Sverige så det kvar vara bra att ha extra rum.

Paret Lindroth tycker att frukostmötet är givande. Att få en tydligare bild av hur det kommer se ut när det är klart lugnar Carina, som är den i familjen som har tvekat inför att flytta till Selma Lagerlöfs Torg.

– Jag har egentligen velat flytta härifrån men min man vill stanna kvar. Vi har många vänner som bor här och så, säger hon. Men jag hade ju aldrig flyttat in i någon annan lägenhet här om de inte hade gjort om området.

Inte nostalgisk

Carina Lindroth tänker att området kommer förändras i och med att många utifrån kommer att flytta till Selma stad. Deras gavelbalkong kommer att ge dem utsikt över framtida etappbyggen längs Litteraturgatan och Carina Lindroth ser fram emot att se stadsdelen skifta form.

Hon är uppvuxen i Hisings Backa och minns när Selma Lagerlöfs Torg byggdes. Men hon känner ingen nostalgi för det som varit.

– Nej, det har varit så risigt här överallt och skjutningar och så. Jag tänker att det är bra att de gör om och bygger nytt, säger hon. Det här känns rätt.

LÄS MER:

Så blir Selma stad - hus för hus

Stadsarkitekten: Förutsättningarna finns i Hisings Backa

Backa tillbaka - nu går det framåt

Vi är GBG