Sent ute. Familjen Ghaidaa, Aja och Khairy Latif på Blå Stället i Angered. Foto: Dino Soldin / Byrd

De la sista rösterna i Frölunda och Angered

Nu har vallokalerna stängt för denna gång. Gelareh Etemadian la en av det sista rösterna i Frölunda. "Hoppas att min röst gör skillnad". På andra sidan stan, vid Blå Stället i Angered, var familjen Latif sist med att rösta. "Vi är fashionably late."

  • Publicerad 21:00, 11 sep 2022

Under dagen har göteborgarna i en mer eller mindre jämn ström besökt vallokalerna runt om i staden.

Men strax innan klockan 20.00 var det glest med väljare vid Frölundaskolan.

Gelareh Etemadian, 28 år, var en av de sista att lägga sin röst.

– Jag jobbade sent så jag gick och röstade sent, förklarar hon.

Hon berättar även att hon hade svårt att bestämma sig för vilket parit som skulle få hennes röst.

– Jag var tveksam i år. Man vet aldrig vad som kan hända men jag hoppas att min röst gör skillnad.

En strid ström

Vid Blå Stället i Angered rapporterade valarbetare om en strid ström människor som ville rösta.

– Det var kö på 20-30 personer när vi öppnade vid klockan 08. Sedan var det kö i några timmar innan det lättade. Men vi har inte haft några andra störningar den här gången utan allt har flutit på fint, säger Hans Andrén, vice ordförande i valdistriktet.

Med en kvart kvar hann Awlin Singh lägga sin röst.

– Ärligt, jag var sen idag för att jag var mer kluven inför detta valet vad jag skulle rösta på än vad jag har varit tidigare, säger Awlin Singh och fortsätter:

– När jag var yngre hade jag andra prioriteringar. Jag drev eget företag och lägre skatter var en viktig fråga för mig. Nu prioriterar jag frågor som vård, segregation och kriminalitet.

Hur känns det nu när du gjort ditt val?

– Jag känner mig trygg med mitt val. Även om partiet inte kan lösa alla de problem i samhället som jag ser under kommande mandatperiod så har de en långsiktighet och kommer att jobba för att lösa det på sikt. I kommunvalet valde jag att kryssa en person som var längre ner på listan. Det är en politiker som har varit här i Angered och som jag själv har pratat med.

Allra sist att rösta vid Blå Stället blev familjen Khairy Latif, Ghaidaa Al Chemali samt syskonen Fatima och Aja Khairy.

– Vi är fashionably late (skratt). Det var inte planerat, men det hände en sak i familjen så det är tur att vi ens hann hit innan vallokalen stängde, säger 19-åriga Aja.

Hur kändes det att rösta för första gången?

– Det kändes bra. Min lillasyster Fatima har lyssnat på SO-lektionen och hon berättade för mig hur det skulle gå till. Vi har pratat mycket i familjen om politik och jag har tagit del av mycket information på sociala medier.

För pappa Khairy var det inte något svårt val.

– Nej, jag röstade på Socialdemokraterna och har gjort det i 40 år. Jag tycker att det är viktigt att rösta, är man del av samhället ska man även göra sin plikt.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00