De räddar elevernas skolavslutning

Länge såg det ut att inte bli någon skolavslutning för Björkåsskolans elever då skolan inte byggts klar och det varit svårt att hitt andra lokaler. Men nu kliver byggföretaget in och räddar avslutningen.

  • Publicerad 15:05, 7 jun 2018

Nu stundar sommarlovet men någon riktig avslutning var i år svår att få till för Björkåsskolan då de saknar lokaler i väntan på att den nya skolan byggs.

Ända sedan Björkåsskolan revs, för drygt två år sedan, och byggnationen av den nya på börjades har skolverksamheten fått flytta in i så kallade temporära paviljonger.

– Julavslutningen hade vi i Heidhallen och uppslutningen var förvånansvärt stor då nära 300 föräldrar närvarade. Men nu till sommaravslutningen fick vi beskedet att vi inte kan hålla till i hallen då ett ventilationsbyte ska utföras, berättar Martin Dalenius, rektor på Björkåsskolan.

Skolan sökte andra möjliga lösningar men länge såg det mörkt ut och tillsist fanns det bara ett alternativ kvar, att fråga byggföretaget Flodéns som bygger den nya Björkåsskolan om de kunde få hålla avslutningen i de ofärdiga lokalerna.

– Först tänkte jag "herregud, hur ska vi få till det här" men vår chef tyckte det var en jättebra idé och så blev det, säger Susanne Gjertz, platschef på bygget.

Nu med en lokal, om än en ofärdig, ser det ut att bli en traditionell start på sommarlovet för Björkåsskolans elever.

– Vi kommer upphöra med arbetet i några timmar medan avslutningen hålls och vi får städa undan lite inför ceremonin. Vi kommer även sätta upp avspärrningsband så att det blir säkert att vistas här, säger Susanne Gjertz.

Rektor, Martin Dalenius, är mycket nöjd att det gick att lösa på ett bra sätt.

– Jag tycker det är roligt att vi kan samverka på det här sättet för att möjliggöra den här upplevelsen för eleverna för de har jobbat jättehårt under året så vi vill att det ska bli en bra säger, avslutar Martin Dalenius.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG